Kıbrıs Sıhhat Turizmi Konseyi’nden meydana getirilen açıklamaya gore, Internasyonal Sıhhat Hizmetleri Sempozyumu ve B2B Toplantısı, Kosova Sıhhat Bakanlığı ve Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi’nin (Global Healthcare Travel Council – GHTC) desteği ve CIAR Medical organizasyonu ile Priştine’de yapılmış oldu.

Sempozyuma, Türkiye, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kosova’dan uzman bilim adamları yanı sıra 200’den fazla doktor katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan’ın konuşmaları ile oluşturulan ve iki gün devam eden sempozyumun birinci gününde, uzmanlar, IVF (Tüp Bebek), Genel Cerrahi, Hanım Hastalıkları ve Doğum, Genetik, Ortopedi ve Travmatoloji, Göz Hastalıkları, Üroloji, Onkoloji, Psikiyatri, Girişimsel Radyoloji, Kardiyoloji ve Göğüs Cerrahisi mevzularında sunumlar yapmış oldu.

Sağlık Bakanlığı’nda ‘yeşil reçete’ masaya yatırıldı

Sıhhat Bakanlığı’nda ‘yeşil reçete’ masaya yatırıldı

Aynı gün meydana getirilen hususi oturumda ise, Ahmet Savaşan, Şimal Kıbrıs’ın sıhhat turizmi olanakları ile Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi’nin KKTC başkanlık döneminde yapacağı eğitim ve etkinlikler hakkında sunum gerçekleştirmiş oldu.

Sempozyumun ikinci gününde meydana getirilen B2B toplantılarda, Kosova ve Arnavutluk’tan 200’den fazla doktor ve hastane temsilcisi ile sıhhat kuruluşları temsilcileri bir araya gelmiş olarak, karşılıklı iş birliği olanaklarının geliştirilmesi için emekler yapmış oldu.