Ulusal Birlik Partisi (UBP) Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılı dolayısıyla ileti yayımladı.

UBP Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, 10 Kasım mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” belgisine dikkati çekerek Gazze’de yaşananların Mustafa Kemal Atatürk’ün insancıllığını bir kez daha kanıtladığını altını çizdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümü sebebiyle ileti yayımlayan UBP Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini kavramak ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha oldukca çalışmak gerektiğine dikkat çekti.

“ATATÜRK İNSANCILLIĞI VE UZAK GÖRÜŞLÜLÜĞÜ İLE ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

Dünyanın bugün yaşamış olduğu sorunların Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinin ne kadar mühim bulunduğunu bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Dr. Ahmet Savaşan,

“Ömrü savaşlarda geçmiş bir asker olarak Mustafa Kemal Atatürk, fırsat bulunur bulunmaz sulh anlaşması yapmış ve ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ belgisi ile dünya barışının önemini vurgulamıştır. Bugün Gazze’de yaşananlar dikkate alındığında asker kökenli bir önder olan Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün insancıllığının ve uzak görüşlülüğünün kıymeti bir kez daha anlaşılmaktadır. İşte Mustafa Kemal Atatürk bu özelliklerinden dolayı adını Dünya evveliyatına altın harflerle yazdıran mühim bir önder olmuştur” dedi.

“10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMAK KADAR ANLAMAK İÇİN DE ÖNEMLİ”

Dr. Ahmet Savaşan, 10 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak kadar idrak etmek için de fırsat görülmesi icap ettiğini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerini, emanetlerini, fikirlerini doğru şekilde anlamış olur ve gelecek nesillere doğru şekilde aktarırsak dünyanın daha güzel ve daha yaşanabilir bir yer olacağına hiçbir kuşkum yoktur. Bunun için çalışmak insanlık için çalışmak anlama gelir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET GİBİ ATATÜRK’ÜN ANISI DA YÜZYILLAR BOYU YAŞAYACAK…”

UBP Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, 29 Ekim’de Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılının kutlandığını hatırlatarak, Cumhuriyet şeklinde Mustafa Kemal Atatürk’ün anısının ve görüşlerinin de yüzyıllar boyu yaşayacağını altını çizdi.

İthal 6 üründe, yerli 2 üründe limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

İthal 6 üründe, yerli 2 üründe limit üstü nebat koruma ürünü tespit edildi

Savaşan, mesajının sonunda “Atamızın bizlere bıraktığı değerleri korumak için çalışacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” diyerek, “Türk Milleti’nin bağımsızlığının ve egemenliğinin mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümünde büyük bir özlemle anarken Türk ulusunun bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda kanlarını döken tüm şehitlerimize Tanrı’tan rahmet temenni ediyorum. Ruhları şad olsun! İfadelerini kullandı.