Parti merkezinden verilen bilgiye gore, AK Parti heyetinden, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti Hanım Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Buyruk Yasin Kekeç ve AK Parti KKTC temsilcisi Fahri Yönlüer de yer aldı.

UBP Genel Merkezinde Genel Yazman Oğuzhan Hasipoğlu tarafınca kabul edilen AK Parti heyeti ile görüşmede, Genel Yazman Yardımcısı Salahi Serakıncı da hazır bulunmuş oldu.

Görüşmede iki parti içinde bundan sonrasında yapılacak olan ortak emekler üstünde görüş alışverişinde bulunulmuş oldu.

Kabulde konuşan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “Anavatan Türkiye’nin 100. Yılını, ülkemizin 40. Yılını kutlayacağız. Bu mühim tarih aralığı içinde, her iki ülkenin iktidar partileri olarak Anavatanımızın destekleri ile KKTC’nin internasyonal alanda hak etmiş olduğu yeri alması için ortak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 Gazze’de yaşanmış olan mezalime de değinen Hasipoğlu, Gazze’deki ablukanın bir an ilkin kaldırılmasını talep etti ve Filistin’in yaşam, var olma ve bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye ile beraber Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve halkı olarak desteklediklerini kaydetti.

Ataoğlu, Antalya’da: “KKTC’yi anlatmakla değil, yaşayarak öğrenebilirsiniz”

Ataoğlu, Antalya’da: “KKTC’yi anlatmakla değil, yaşayarak öğrenebilirsiniz”

İşgal ve soykırımın sonlandırılması yönünde başta Birleşmiş Milletler olmak suretiyle internasyonal toplumun artık, insan haklarını gerçek anlamda icraata geçirmesini temenni eden Hasipoğlu, “Can kayıplarından dolayı derin üzüntümü ifade etmek isterim. Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.