Başbakan Ünal Üstel, Karpaz bölgesinde halkla buluşacak!

Başbakan Ünal Üstel, Karpaz bölgesinde halkla buluşacak!

Söz mevzusu program, “Şimal İrlanda Sulh Sürecinin Tesirleri” başlığı altında devam ediyor. Programa Kıbrıs’ın kuzeyinden ve güneyinden birçok siyasal parti temsisi ve eski müzakereci de katılım gösteriyor. Programın ilk gününde, Şimal İrlanda Sulh Süreci ele alındı. Şimal İrlanda Sulh Süreci, “Good Friday” anlaşmasında da vazife almış eski Dış ilişkiler uzmanı Tim O’Connor tarafınca katılımcılara sunuldu. 
Bilinmiş olduğu suretiyle 1998 Nisan ayında imzalanan antak kalma, İRA’nın tabanca bırakmasına yol açmıştı. Söz mevzusu vakayla ilgili 25’inci yıl kutlamaları yapılırken bu çerçevede, anlaşmanın görüşme süreci, toplumsal, siyasal ve sivil oyuncuları, toplumsal gelişmeler bağlamında ele alınıp tartışılıyor. 
Kıbrıs heyeti ise çalışmalarına yarından itibaren Belfast’ta devam edecek. Mevzuyla ilgili birçok kurumsal ve siyasal yetkili ile de görüşme imkanı bulunacağı aktarılırken, Kıbrıs heyeti, siyasal parti temsilcileri ve ilgili milletvekilleri ile de görüşme imkanı bulacak.
Kıbrıs heyeti, 11 Kasım Cumartesi akşamı adaya dönecek.
Kıbrıs heyetinde, CTP, UBP, DP, HP temsilcilerinin yanı sıra eski müzakereci, CTP eski Milletvekili ve Bakanı Özdil Nami de içeriyor.
CTP’yi Genel Yazman Asım Akansoy ve Dış ilişkiler Sekreteri Fikri Toros temsil ederken, Kıbrıs’ın güneyinden ise AKEL, DİSİ, Yeşiller, DEPA temsilcilerinin yanı sıra eski müzakereci Andreas Mavroyannis de çalışmaya katılıyor.