Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, toplumsal medya hesabı üstünden yapmış olduğu açıklamada, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre’nin bugün Genel Kurul’da yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterdi.

CTP Genel Sekreteri Akansoy, “Sıkıntılı Töre bugün Meclis’te yapmış olduğu izahat ile bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Tamirde olan araçlara benzin aldırmış olduğu iddialarına tatminkar bir yanıt ve Divan kurulunun mevzuyu Maliye Teftiş Kuruluna havale etmesine izin vermek yerine, saldırıya geçmeyi yöntem zanneden Töre, kendi şeklinde düşünmeyenleri yok sayan, ötekileştiren, düşmanlaştıran faşist bir zihniyetin temsilcisidir” dedi.

“Kendisi Meclisin tüm toplumsal kesimlerin temsil edilmiş olduğu politika alanı bulunduğunun idrakinde değildir” ifadelerini kullanan Akansoy, açıklamasına şöyleki devam etti:

Komitede DAÜ konuşuldu... DAÜ Rektörü: Gelirlerimizi artırmak için can suyuna ihtiyaç var

Komitede DAÜ konuşuldu… DAÜ Rektörü: Gelirlerimizi çoğaltmak için can suyuna gereksinim var

“En büyük özelliği yalan söyleyerek rakiplerini sağa sola jurnallemek olan Töre’nin Meclis Başkanlığı, halkımızın seçilmiş temsilcilerinin yer almış olduğu Meclis’in hem itibarı hem de imajı bakımından son aşama talihsiz bir durumdur. Kendisi şeklinde düşünmeyenlere hakaret eden, daima yalana başvurarak değişik düşünenleri bilhassa Türkiye yetkililerine kötülemeyi, jurnallemeyi vazife bilen Töre’nin Meclis Başkanlığından bir an ilkin çekilme etmesi gerekmektedir.”