Akpınar, yeni yasama döneminde KKTC’nin sektörel can damarı olan gezim ve yükseköğretimin koruma altına alınarak güçlendirilmesi için yasal düzenlemelere yer vereceklerini söylemiş oldu.

Akpınar, hususi sektörün büyüyebilmesi, devamlılığı ve girişimciliğin teşvik edilebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti bankalarının KKTC şubelerinin, Türkiye’de sundukları finansal ürünlerinin benzer şekilde KKTC’ye sunulmasının sağlanmasının da gündemlerinde olacağını altını çizdi.

Vatandaşlık mevzusuna da değinen Akpınar, “KKTC vatandaşlığının yasa ile düzenleme altına alınması ve muhaceret ile vatandaşlık süreçlerinin denetim altına alınması için” çalışacaklarını kaydetti.

DP Genel Sekreteri Akpınar, yeni yasama yılı öncesi Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) değerlendirmelerde bulunmuş oldu.

“Üçlü koalisyon KKTC’nin kuruluşundan bu yana en sıkıntılı ekonomik süreçte vazife üstlendi”

Yeni yasama senesinde DP’nin uzlaşı odaklı politika anlayışını sürdüreceğini söyleyen Akpınar, “Kuruluşundan günümüze kadar Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için en zor zamanlarda ve en eleştiri kararlarda hep kilit parti olup sağduyu ile hareket etmiş bir parti olmanın verdiği informasyon ve deneyimle yeni yasama senesinde da Demokrat Parti olarak hepimiz için daha adil, daha demokratik ve daha özgürlükçü ve uzlaşı odaklı politika anlayışımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Parti olarak hedeflerinin KKTC’yi dünya ile eş zamanlı olarak geleceğe hazırlamak bulunduğunu söyleyen Akpınar, “Bugüne dek olduğu şeklinde, ülkemiz insanına hizmet için cesaret ve dirayetle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Ülke için reformlar ve yeni siyaset girişimlerini hayata geçirmeye devam edecekleri bir yasama yılına daha başlayacaklarını söyleyen Akpınar, “Ulusal Birlik Partisi ve Tekrardan Doğuş Partisi ile kurduğumuz üçlü koalisyon KKTC’nin kuruluşundan bu yana en sıkıntılı ekonomik süreçte vazife üstlendi. Koalisyon ortağı olarak ülkemizin insanlarına hizmet vermek ve ülkemizi daha iyi bölgelere taşımanın kararlılığı içinde halkın çıkarlarını korumak için devamlı olduğu şeklinde işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

“Ülkenin çıkarlarını gözetecek reformlara ve politikalara destek verme çağrısı yapıyoruz”

KKTC demokrasisinin en büyük zenginliği olan nezaket, hoşgörü, oldukca seslilik ve çeşitliliğin ülke insanının da en kuvvetli özellikleri olduğuna işaret eden Akpınar, ülkenin bir yansıması olarak Meclis ve hükümetin de bu kültürü politika şekline de yansıtması icap ettiğini belirtti.

“Bu yüzden muhalefetin ve cemiyet içindeki muhaliflerin eleştirilerine saygı duymakla beraber, güneşin balçıkla sıvanmayacağını hatırlatmakta yarar var” diyen Akpınar, hükümetin bugüne dek koyduğu değişiklik ve düzeltim politikalarının pozitif yönde yanlarının göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Ülkenin geleceği için minimum karşıcılık kadar kendilerinin de kaygı duyduklarını dile getiren Akpınar, “Sadece hükümet dümenini hep istikrar ve devamlı daha özgürlükçü bir yöne kırdırarak ülkemiz insanına kıymet katmaya devam ediyoruz. Bu yüzden, yeni yasama dönemine girerken tüm paydaşlara ülkenin çıkarlarını gözetecek reformlara ve politikalara destek verme çağrısı yapıyoruz” dedi.

 “Reformlar katalizör görevi görüyor”

Sağlıktan turizme, eğitimden ekonomiye kadar hükümetin gerçekleştirdiği reformların, KKTC’nin ilerlemesi ve kalkınması için bir katalizör görevi gördüğünü dile getiren Akpınar, “Parti olarak önceliğimiz olan çevre, iklim değişikliği, eğitim ve ekonomik kalkınma alanlarında paydaşlarla eşgüdümlü çalışmalara öncelik vereceğimiz yeni bir döneme hazırız” ifadelerini kullandı.

Akpınar, şunları kaydetti:

“Birkaç örnek vermek gerekirse; Ekonomik kalkınma alanında, ekonomimizin büyümesi ve iş dünyası için yeni fırsatlar yaratmak için birçok adım atmaya hazırız. KKTC’nin sektörel can damarı olan gezim ve yükseköğretimin koruma altına alınarak güçlendirilmesi için yasal düzenlemelere yer vereceğiz.

Hususi sektörün büyüyebilmesi, devamlılığı ve girişimciliğin teşvik edilebilmesi için TC bankalarının KKTC şubelerinin Türkiye’de sundukları finansal ürünlerinin benzer şekilde KKTC’ye sunulmasının sağlanması gündemimizde olacak.”

Çevre ve iklim değişikliği mevzusunda yeni yasal düzenlemelerle KKTC’nin ekolojik zenginliğini koruma, çevre duyarlılığını arttırma ve bu yönde kamu nezdinde sorumlulukları arttırmaya öncelik vereceklerini söyleyen Akpınar, eğitim alanında yüksek öğretim politikasının vizyon ve hedef programının ortaya konmasının gündemlerinde olacağını belirtti.

Akpınar, KKTC vatandaşlığının yasa ile düzenleme altına alınması ve ek olarak muhaceret ve vatandaşlık süreçlerinin denetim altına alınması için çalışacaklarını kaydetti.

1 haftada 11 yangın… Oluşan maddi zarar 636 bin TL

1 haftada 11 yangın… Oluşan maddi zarar 636 bin TL

Akpınar, “Demokrat Parti olarak, KKTC’yi daha ileriye taşımaya kararlıyız. Reformlarımız ve politikalarımızın ülkemizin ilerlemesine destek bulunduğunu görüyoruz, geleceği daha parlak bir halde inşa etmek için tüm paydaşlarla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.