Polisten basında yer alan haberlere ilişkin açıklama!

Polisten basında yer edinen haberlere ilişkin izahat!

Bakan Amcaoğlu, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile beraber, ileriki yıllarda yeşil enerjiyle yaşayan bir talibi inşa etmek için çalıştığını sadece bunu yapmanın bilhassa savaşların devam etmiş olduğu bu günlerde kolay olmadığını söylemiş oldu.

Dünyadaki tüm ülkelerin 2035 yılına kadar sıfır emisyona ulaşmayı ve yeşil enerjiye geçmeyi hedeflediğine işaret eden Amcaoğlu, sadece bunu yapabilmek için finansmana gereksinim duyulduğunu söyledi.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de 17’nci Türk Devleti olarak bu hedefle hareket ettiğine işaret eden Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan mutabakat zaptları yardımıyla hedefini 2030 yılına sabitlediğini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile beraber hareket eden KKTC’nin adaların anakaralara bağlanması projesiyle 8 megavatlık kablonun iki ülke içinde projelendirildiğini kaydederek, bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Hedefin adanın tamamen petrolden kurtarılarak yeşil enerji ile yaşatılması bulunduğunu belirten Amcaoğlu, buna ulaşılırken Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gerek yükseköğretim gerekse Gezim sektöründe önüne koyduğu hedeflerine ulaşmayı amaçlayan bir Devlet bulunduğunun altını çizdi.

“Günün sonunda her şey enerjiye dayanır” diyen Amcaoğlu, bir ülkenin finansman sıkıntısı olmasa bile dünyanın gittiği yeşil enerji yönündeki projeleri hayata geçiremezse her şeyden noksan kalacağını altını çizdi.

Amcaoğlu, 40’ıncı kurum yılına ulaşan sadece izolasyonlar altında tutulan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyayla paralel olarak enerji yatırımlarını sürdürmesinin önemine işaret etti.

İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmü soykırım olarak niteleyen Amcaoğlu, benzer durumun Kıbrıs’ta 1974 öncesi de yaşandığını söylemiş oldu. Amcaoğlu, kimsenin kendi dinine ve diline karşın yaşamış olduğu topraklardan ayrı tutulamayacağını söylemiş oldu.