Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’nin Meclis Yayını 50+1’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Global ekonomik krizin sonuçlarının KKTC’ye de yansıdığına işaret eden Amcaoğlu, global fiyatların bilinmesine karşın, akaryakıt üstünden politika yapılmaya çalışıldığını açıkladı.

Amcaoğlu, “Akaryakıt zammı yapmamak için elimizdeki tüm enstrümanları kullanmaktayız” dedi.

Cenup Kıbrıs’ta 95 oktan benzinin 44 TL, Türkiye’de 37 TL, KKTC’de ise 32 TL olduğuna işaret eden Amcaoğlu, “Daha ucuz akaryakıt, daha oldukca üretim için uğraşıyoruz. Cenup Kıbrıs’tan yüzde 57 daha ucuz bir fiyat ortada” diye konuştu.

Amcaoğlu, “Petrol ülkeleri, Brent Petrol’da varil başına 100 Dolar fiyat hedefi koydu. Sanki ülkede petrol kuyusu var da biz çıkarıp vermiyoruz. Ülkede her şey bitti, her şey oldukca fena diye politika olmaz. Ülkede yalnız negatif bir hava yaratmak hiç kimseye yarar sağlamaz. Pozitif anlamda, olabilecekleri de ortaya koymak gerekir” şeklinde konuştu.

Enerji Dairesi’nin kurulması için meclis komitesinde emek harcamaları sürdürdüklerini belirten Amcaoğlu, “Yalnız şikayeti, bırakalım. Hep beraber, dünya gerçeklerine uygun işler yapalım.” dedi.

2024 yılının global kriz sebebiyle zor geçmesinin beklendiğini ifade eden Amcaoğlu, Covid süreci kadar fena bir dönem beklemediğini açıkladı.

Ombudsman Varol, Ombudsmanlar Birliği 3. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı

Ombudsman Varol, Ombudsmanlar Birliği 3. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı

Kaynak: BRT