Gezim Bakanlığı Basın Bürosu’ndan meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, KKTC heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü yetkilileri ile ayrı ayrı görüşmeler yapmış oldu.

Kentsel dönüşüm ve naturel afetlere karşı tedbir konularının görüşüldüğü toplantılarda, ek olarak ilgili yasa, tüzük ve yönetmenliklere yönelik mevzular da ele alındı.

KKTC heyeti ilk olarak, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile temaslarda bulunmuş oldu. Kurul, Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” hakkında kanun ve ilgili yönetmelikler hakkında Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Suna Kotan ve ekibi tarafınca bilgilendirildi. Görüşmede, ilgili kanunun uygulama ve hukuksal süreci hakkında KKTC heyetinin soruları cevaplandı ve benzer bir yasanın ülkedeki gerekliliğine vurgu yapılmış oldu.

KKTC heyeti, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ve ilgili dairelerin başkanlarının katılmış olduğu geniş kapsamlı bir toplantı da yapmış oldu.

Toplantılarda, Başbakan Yardımcılığı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kent Planlama Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi ile TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve çevre ile şehircilik alanında iş birliğinin daha da geliştirilmesi ön plana çıktı.

Gelecek nesillerin refahı açısından şehircilik hizmetlerinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma yaklaşımının önemine vurgu meydana getirilen toplantılarda, alınacak kararların iki ülkenin toplumsal ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunması hedeflendi.

Ünal Üstel: Sanat ve bilim toplumları ileriye taşır

Ünal Üstel: Sanat ve bilim toplumları ileriye taşır

Ankara’daki görüşmelerde, DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy, Kent Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Osman Bora Çağakan, Başbakanlık Zelzele ve Denetim Komitesi Üyesi Tuğşat Tülbentçi, Kent Planlama Dairesi Mensubu Mimar Yüksel Onurlu, Mimar Hasret Aksu, Kent Plancısı Sinem Sevindik, Kent Plancısı Feriha Binici Mazı, İçişleri Bakanlığı Hukukçusu Emine Uzun, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu yer aldı.