BRT’de katılmış olduğu bir programda ülkemiz turizmiyle ilgili tespit ve önerilerini aktaran Kurtuluş Arar, Merit olarak ülke ekonomisi ve turizmine yaptıkları katkıları ayrıntılarıyla söyledi.

Haspolat Kirli Sanayi Bölgesinde yarın yapılacak elektrik kesintisi iptal edildi

Haspolat Kirli Endüstri Bölgesinde yarın yapılacak elektrik kesintisi iptal edildi

Poker, briç ve tavla turnuvalarıyla kış aylarında ülkeye kaliteli gezgin getirildiğini ve her geçen yıl bu mevzuda gelen turistin arttığına dikkat çeken Kurtuluş Arar, gelen binlerce turistin Merit Otelleri haricinde konakladığını ve böylelikle bölge otellerine de mühim katkı sağladıklarını kaydetti.

Turnuvalar için gelen turistlerin yalnız Girne çarşısı ve zamanı yerlerini gezmediğine, Dipkarpaz’dan Lefkoşa’ya kadar birçok yerin ziyaret edildiğini belirten Arar, poker için gelen oyuncuların her gelişlerinde yeni bölgeleri görmek istedikleri ve birçoğunun artık KKTC’yi iyi tanıdıklarının altını çizdi.

Yılda iki kez meydana getirilen bilhassa Teksas Poker turnuvası için ülkemize gelemden ilkin iyi araştırma icra eden oyuncuların birçoğunun spesifik talepleri olduğu belirten Kurtuluş Arar, köylerdeki özellikli restoranların bile öğrenip gittiklerini belirtti.

Kurtuluş Arar, bu detaylara bakıldığında gelen turistlerin ülke genelindeki ekonomiyi canlandırdığının görülebileceğini kaydetti.