Bakanlıktan verilen bilgiye gore, görüşmede, KKTC’deki altyapı projeleri ele alındı. Arıklı ile Uraloğlu’nun, baş başa görüşmesinin peşinden heyetler arası da görüşme gerçekleştirildi.

Filiz Besim, reçete yolsuzluğuna yönelik, Meclis'te uyardı!

Filiz Besim, reçete yolsuzluğuna yönelik, Meclis’te uyardı!

Heyetler arası görüşmede “limanların iyileştirilmesi ve özelleştirilmesi, KKTC’de akıllı trafik sistemlerinin kurulması, Posta Dairesi’nin gereksinimleri, KKTC menşeli ürünlerin, Posta Dairesi vesilesiyle online alışveriş sitesi PTT AVM’de satışa sunulması ve başta Beşparmaklara tünel projesi” olmak suretiyle karayolu projeleri ele alındı.

Açıklamada, Türkiye Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun görüşmede yapmış olduğu konuşmaya da yer verildi. Buna gore Uraloğlu, “KKTC’nin hava, kara ve deniz ulaşımında yaşanmış olan sorunların çözümünde destek olmak bizim en mühim görevlerimiz içinde. Bugün bu amaçla bu toplantıyı organize ettik. Bu amaçla KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının ilgili müdürleri ile bizim müdürlerimizi bir araya getirdik” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise, “Anavatanın destekleri bizim için oldukça mühim. İlgili dairelerimizin sorunları yılların kronikleşmiş sorunlarıdır. Bu sorunları siz değerli üyelerimizin katkıları ile çözmek ve ileriye gitmek arzusundayız. Karayollarımız, postamız, Trafik Dairemiz ve limanlarımız ciddi bir rehabilitasyona gerekseme duyuyor. Bu mevzuda sizin desteklerinize ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Arıklı’ya temaslarında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müdürü Mustafa Yeşil, Hususi Kalem Müdürü Hande Güzoğlu, Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Posta Dairesi Müdürü Fatma Baysal yanısıra KKTC Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Fatma Arşehit Soykan ve Muavin Konsolos Enver Ethemer birlikte rol alıyor.