Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve  Tekrardan Doğuş Partisi Genel Başkanı  Erhan Arıklı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bildiri yayımladı.

Arıklı’nın mesajı şu şekilde:

Türk milleti, 5000 senelik zamanı ile dünyanın en eski milletlerinden birisidir. Milletimiz bu süre içinde, yaşamış olduğu üç kıtada 17 si imparatorluk olmak suretiyle yüzlerce devlet kurmuştur. Yüce ecdadımız Osmanlı İmparatorluğu, kurulan bu devletlerin içinde en uzun ömürlü ve en geniş coğrafyaya yayılan bir devlet idi.

Ne var ki, meşhur sosyolog ve tarihçi İbni Haldun’un söylediği şeklinde: “Devletler de insanlara benzer. Doğar, büyür ve ölür”. Osmanlı İmparatorluğunun duraklama ve yıkılış süreci 200 yıl sürmüş ve nihayet çeşitli iç ve dış nedenlerle tarih sahnesinden çekilerek yerini “Üniter” ve “Ulusal” bir devlet olan, Türkiye Cumhuriyetine bırakmıştır.

Şartlı Tahliye Tüzüğü'nde değişiklik yapıldı

Şartlı Tahliye Tüzüğü’nde değişim yapılmış oldu

Türkiye Cumhuriyeti, küllerinden tekrardan dirilen, varlık ve yokluk mücadelesi veren yüce Milletimizin, yüzbinlerce şehidin kanı ile kazanılmış olduğu istiklalin arkasından kurduğu çağıl bir devletin adıdır. Bugün bu aziz devletin kuruluşunun 100. Yılını, büyük bir mutluluk içinde kutluyoruz.

İnanıyoruz ki önümüzdeki ikinci yüzyıl, “Türklerin Yüzyılı” olarak adlandırılacak, 1 Millet, 7 Devlet esasına dayanan büyük Türk Birliğini kuracağımız yeni bir dönem olarak tarihe geçecektir. KKTC de Türkiye’nin öncülüğünde kurulacak olan Türk Birliğinin içindeki şerefli yerini alacaktır.

Bu duygular içinde Anavatanımızın 100. Yaş gününü kutlarken, bizlere çağıl bir devlet armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ve onun tabanca arkadaşları olmak suretiyle, 1071 den bu yana, kanları ve canları ile Anadolu’yu Türk Yurdu haline getiren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile yad ediyoruz.