CANLI AKTARIM / Pelin Yükselay

Mevzuyla ilgili söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Filiz Besim, Meclis Genel Kurulu’nda Sivil Havacılık Dairesi’nde yaşanmış olan sıkıntılara değindi.

Sivil Havacılık Dairesi’nde hususi bir şirketle meydana getirilen sözleşme gereği araç-gereç açısından büyük eksiklik yaşandığını belirten Besim, ‘şirket tasarrufa gideceğiz dedi. Kağıt, kalem hatta wc kağıdı dahi hususi şirket tarafınca alınıyor. Bilgisayarlar eski, ekranları kararıyor. sıkıntılar büyük’ diye konuştu. 

Sivil Havacılık Dairesi’nin daha uygar hale gelmesi için uğraştıklarını belirten Filiz Besim, bu yönde bir yasa emek harcaması yaptıklarını belirterek, Sivil Havacılık Dairesi’ndeki sorunların bir an ilkin çözümlenebilmesi için çalışmaların tamamlanmasını temenni etti.

Devrim Barçın: Sivil Havacılık Dairesi’nde işçi kadroları azaltılacak
Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Devrim Barçın da mevzuyla ilgili söz alarak, Sivil Havacılık Yasası görüşülürken, Dairesi’de işçi kadrolarının  azaltılmasının konuşulduğunu belirterek, bundan mutlu bulunduğunu  kaydetti. İşçi sayısı azaltılırken, kadrolu sayısının artırılmasının gündeme geldiğinin altını çizen Barçın Sivil Havacılık Dairesi’nde işçi olmanın ek mesai demek’ bulunduğunun altını çizdi.

TÜRKSOY tarafından ilk kez bir  Kıbrıslı Türk için anma yılı ilan edildi

TÜRKSOY tarafınca ilk kez bir Kıbrıslı Türk için anma yılı deklare edildi

Arıklı: Sivil Havacılık Dairesi müdürüne talimatı veriyorum
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Yasanın gerekliliğine vurgu yaparak ‘bu havalimanına yakışır iki yasaya ihtiyacımız vardı. Biri güvenlikle ilgiliydi biri de Sivil Havacılık Dairesi’ne dönük yasaydı, hayata geçiyor’ diye konuştu. 
Sivil Havacılık Dairesi’nde araç-gereç eksikliği yaşandığının doğru bulunduğunu kaydeden Arıklı, ‘Daire müdürüne ihtiyaçlarınız giderilmezse bizlere derhal bildirin’ talimatı vereceğini kaydetti.

Ercan’da 150 üstünde hususi güvenlik çalıştırılması gerektiğine dikkat çeken Arıklı sözleşmenin bu yönde bulunduğunu şu anki güvenlik sayısının ise 89 bulunduğunu kaydetti. Bu husus üstünde önemle durduklarını belirten Arıklı, bu personellerin eğitilmesi icap ettiğinin de altını çizdi.