28-29-30 Eylül tarihlerini kapsayan, üç gün sürecek program, ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi’nin yeni öğrencilere yönelik yapmış olduğu ‘hoş geldiniz’ konuşmasıyla açıldı.  

Kurumsal İletişim ve Etkinlik Ofisi tarafınca hazırlanan Oryantasyon Programı ile yeni kayıt yaptıran öğrencilerin hem üniversiteye hem de çevreye uyum sağlaması amaçlanıyor. ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, hoş geldiniz hitabı ile öğrencilere seslenerek şu ifadelerle bulunmuş oldu: “ARUCAD’ı sizler seçtiniz ve bizlere bakılırsa fazlaca doğru bir seçim yaptınız. Şu sebeple burası, hayallerinizin gerçeğe dönüşeceği yerdir. Bugün Oryantasyon Programımızın ilk günü, gayemiz sizlere ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi en iyi şekilde anlatmaktır. Öteki bir amacımızsa siz değerli ziyaretçilerimizin yıllarınızı geçireceğiniz arkadaşlarınızla tanışmanız ve kaynaşmanızdır. Bugün edineceğiniz dostlar, yaşam boyu yanınızda olacak dostlarınızdır. Sizlere tavsiyem, boyalarla, toprakla, cam parçalarıyla ellerinizi kirletin ve her ders için her emek harcama için kesinlikle projeler yaratıp bizlerle paylaşın. ARUCAD, yeteneklerinizi keşfetmeniz için sizlere sonsuz olanaklar elde eden bir Üniversitedir. Bizim için eğitim yalnız sınıfta değil, atölyelerde, stüdyolarda yaratıcılığınızı kattığınız her yerde devam eden bir süreçtir. Güvenilir olun, bu söylediklerimin gerçekleştiğini, 4 yıl sonrasında buradan mezun olduğunuzda görmüş olacaksınız. Biz, sizi aramıza almak ve ARUCAD ailesinin bir parçası olarak kabul etmekten mutluluk duyuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.”   

Rektör Prof. Dr. Asım Vehbi’nin konuşmasının peşinden program, yönetimsel birimlerin üniversite ile ilgili yapmış olduğu eğitim sunumları ve fakülte dekanlarının soru-cevap kısmı ile devam etti. Üç gün süresince sürecek programın ilk günü, kampüs ve sanat galerisi turları, karaoke gecesi, ARUCAD Akademisyenlerinin oluşturduğu Academia Grubu ve yerli müzik gruplarından Kiwi’nin performanslarını kapsıyor. 29 Eylül’de Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafınca düzenlenen Trafik Oryantasyonu Eğitimi ile süregelen gün, Sanatçı Batu Gündal’ın graffiti emek harcaması, fotoğraf yürüyüşü, yumurta vs. yerçekimi yarışması, kendi kupanı ve karakterini tasarla şeklinde imalathane emek harcaması ve öteki etkinliklerle devam edecek. Ek olarak öğrenciler, ekip halinde yarışabilecekleri futbol, basketbol ve masa tenisi turnuvalarına katılma şansı bulacaklar. 29 Eylül akşamı, ARUCAD Ses Sanatları ve Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnal Bilsel’in Görsel-İşitsel performansının peşinden DJ Jan-B sahne alacak.     

Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı...

Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı…

30 Eylül Cumartesi günü, Lefkoşa kent gezisiyle Oryantasyon Programı son bulacak ve 2 Ekim Pazartesi günü ARUCAD 2023-2024 Bilimsel niteliği olan Yılına resmi olarak başlamış olacak.