Sanat içerikli yaratımlarda malzemelerin geri dönüştürülmesi ve tekrardan değerlendirilmesinin ve “Sıfır Atık” hedefinin önemi mevzusunda farkındalığı çoğaltmak amacıyla düzenlenen yarışma hem de ARUCAD talebe ve mezunlarının yarışma kapsamında ürettikleri çalışmalarını internasyonal bir platforma taşımayı hedefliyor. Bu ortaklık ile beraber, “Beauty in the Breakage: From Broken to Beautiful” adlı sürdürülebilir sanat yarışması düzenleniyor. 
 
BOCCHI tarafınca endüstriyel olarak üretilen sadece çeşitli nedenlerle hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiş lavabo yada eviyelerin tekrardan degerlendirilmesi ve Guzel Sanatlar ogrencilerinin endustriyel özellikte olan urunlerin sanata kazandirilmasi yonundeki tesvikini hedefleyerek süregelen bu ortaklık, ARUCAD öğrencilerinin yaratıcılıklarını kullanarak sanat eserleri yaratacağı bir yarışmaya taşınıyor. “Beauty in the Breakage: From Broken to Beautiful” adını taşıyan bu yarışma, ARUCAD öğrencileri ve mezunlarının geri dönüştürülmüş malzemelerin yaratıcı kullanımı kanalıyla sürdürülebilir sanat formlarını keşfetmeye teşvik etmekle birlikte seramik endustrisini de yakınen deneyimlemesine sebep oluyor.

Yarışmanın jüri üyeliğinde, BOCCHI USA Başkanı Akgün Seçkiner, sanatçı Güvenilir Çizenel, ARUCAD Sanat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Aksoy, ARUCAD Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Balkız Yapıcıoğlu  ve ARUCAD Sanat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Plümer Bardak bulunuyor. Jüri değlendirmesi sonucunda kazanan katılımcılara para ödülü verilirken, ek olarak kazanan eserler, prestijli KBIS Tecim Fuarı 2024’te A.B.D’de sergilenecek, bu da ARUCAD talebe ve mezunlarına sanatçılara eserlerini daha geniş bir seyirci kitlesi önünde sergileme ve tanıtma fırsatı sunacak. Sergiden elde edilmiş gelir, sürdürülebilirliği ve dünya genelinde anlamlı projeleri desteklemek amacıyla ABD Birleşik Devletleri, Türkiye ve internasyonal düzeyde etkinlik gösteren üç ayrı kâr amacı gütmeyen kuruluşa bağışlanacak.  

Töre, Adıyaman'da... 'Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenimiz tam'

Töre, Adıyaman’da… ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenimiz tam’

“Doğasıyla İtalyan, Tasarımıyla Türk ve talep üstüne Amerikan” sloganıyla yola çıkan BOCCHI, 1950’ye dayanan kökeniyle Akdeniz’in güzel duyu anlayışını ABD’ya taşıyan bir firmadır. Banyo ve mutfak ürünlerinde BOCCHI’nin geniş ürün yelpazesi klasikten moderne uzanmaktadır. Her biri Türk ve İtalyan tasarımcılar tarafınca yaratılmış, Avrupa’nın tasarım anlayışından esinlenmis ve mutfaka daha çok ısı katan belirgin Amerikan ürünlerinden oluşturmaktadır.