Bakanlık’tan meydana getirilen yazılı açıklamaya nazaran, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Umut Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen galaya, Başbakan Yardımcısı Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile beraber Antalya Valisi Hulusi Şahin, festival için Antalya’ya gelen 40 yabancı şehirden heyetler ve Antalya’nın iş, sanat, politika dünyasından oldukça sayıda isim katıldı.

Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Umut Uysal, 40 yabancı şehirden heyetler ile beraber, KKTC’nin de Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne Belediyesi, Belediye Meclis Üyelerinin de iştirakı ile meydana gelen Festival Gala Gecesi’nde, davetlilere hitaben konuşma gerçekleştirmiş oldu.

“KKTC’yi anlatmakla değil, yaşayarak öğrenebilirsiniz”

Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Festival Gala Gecesi’nde yapmış olduğu konuşmada, Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve 8’incisinin düzenlenmiş olduğu internasyonal festivalde, KKTC olarak 3 Belediye ve folklor ekipleri ile yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trafik denetimleri: 3 sürücü tutuklandı

Trafik denetimleri: 3 sürücü tutuklandı

Ataoğlu, kültürlerin kaynaşması, zamanı ve kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak, “KKTC zamanı ve kültürel anlamda varlıklı bir ülkedir. KKTC’ni anlatmakla anlatılamayacak kadar organik, kültürel ve zamanı zenginliğe haizdir. Bunun için hepinizi KKTC’nin zamanı, kültürel ve organik güzelliklerini yaşamaya, hissetmeye çağrı ediyorum.” dedi.

Ataoğlu konuşmasının arkasından, festivale katılan Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi.