Başbakan Yardımcısı, Gezim, Gençlik, Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Azerbaycan’da düzenlenen Ulusal Kent Planlama Forumu’nun ikincisine katıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye nazaran, Fikri Ataoğlu mevzuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, Forum’un oldukça yararlı geçtiğini beyan etti.

Pek fazlaca ülkeden katılımın olduğuna işaret eden Ataoğlu, organizasyonda ülkeler arası teknik paylaşımların da bulunduğunu beyan etti

Kent Planlama Dairesi’nin ülkenin planlı gelişimi için yürüttüğü çalışmalarda haiz olduğu teknik tecrübeyi geliştirmesinde böylesi organizasyonların mühim  olduğuna  vurgu meydana getiren Ataoğlu, misafirperverlikleri için Azerbaycan Devleti’ne teşekkürlerini sundu.

Ataoğlu’na ziyarette Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, Kent Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, kent plancısı Sinem Sevindik ve mimar Aslı Arnavut Gürtepe birlikte rol aldı.

Azerbaycan’ın Zengilan kentinde yer edinen “Ekonomik Kalkınma ve Eşitsizliklerle Savaşım için Sürdürülebilir Şehirler” temalı foruma 53 ülkeden katılım oldu.

Forum,  ekonomik gelişme ile beraber sürdürülebilir şehirler inşa etme mevzusunda düşünce alışverişi yapılmasına olanak tanımak için düzenlendi.

Manavoğlu: Ünal Üstel'i ve Ersin Tatar'ı Göreve Davet Ediyorum...

Manavoğlu: Ünal Üstel’i ve Ersin Tatar’ı Göreve Çağrı Ediyorum…

Etkinliğin sonunda Ağalı’nın “Akıllı Köyü” ziyaret edildi, Zengilan’da bayındır projeleri incelendi.