Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 78. Genel Kurulu’nda ‘Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısını memnuniyetle karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 78. Genel Kurulu’nda yapmış olduğu “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyın” çağrısını tekrardan yinelediğini duyduğumuzda büyük bir sevinç duyduk. Bu davet, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk halkı için mühim bir adımı temsil etmektedir” dedi.

Ataoğlu, “Bu pozitif yaklaşımınız ve destekleriniz, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin internasyonal arenada daha çok tanınmasına yönelik atılmış mühim bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti olarak, bu tür desteklerinizin, Kıbrıs Türk halkının adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı, şu şekilde devam etti:

UBP MYK toplandı... UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan oldu...

UBP MYK toplandı… UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan oldu…

“Sizlere bu mühim destekten dolayı tekrardan teşekkür ederiz. Türkiye ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bu kuvvetli dayanışmanın, sulh ve istikrarın sağlanması yolunda ilerlememize destek olacağına olan inancımızı paylaşıyoruz. Bu vesileyle, bir kez daha duyarlı yaklaşımınız ve Kıbrıs Türk halkının haklarını desteklediğiniz için minnettarız.”