Arıtılmış suyla üretilen mısırlar hasat edildi

Arıtılmış suyla üretilen mısırlar hasat edildi

Başbakan Yardımcısı Gezim Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katılmış olduğu fuarda Ataoğlu’na Antalya Valisi Hulusi Şahin, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu ile Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan da birlikte rol aldı.
Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli Gezim Fuarı olarak beşinci kez Gezim sektörünün dinamiklerini bir araya getiren Antalya 2023 Gezim Fuarı’na, 35 ülkeden 25 binin üstünde gezim profesyoneli katılıyor. 
KKTC, Ulusal ve internasyonal tur operatörleri, çevrimdışı ve çevrimiçi gezi acenteleri, konaklama tesisleri, havayolları, ulaşım şirketleri, rekreasyon alanları, data teknolojileri, gastronomi ve servis sağlayıcılar ile finansal kurumları bir araya getiren Antalya 2023 Gezim Fuarı’na, Başbakan Yardımcılığı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ustalaşmış ekibi yanı sıra, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Gezi Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Sıhhat Turizmi Konseyi üyelerinden oluşan bir heyetle temsil ediliyor. 
Tanıtıcı yayınların yer alacağı KKTC standında ek olarak, Kıbrıs Türk geleneksel tatları da ziyaretçilerle buluşturulacak. 
ATAOĞLU 
Başbakan Yardımcısı Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarın açılışında yapmış olduğu konuşmada Antalya Fuarı’nın Şimal Kıbrıs için oldukça ehemmiyet arz ettiğini ifade ederek, burada olmaktan dolayı mutlu bulunduğunu belirtti. 
Ataoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, senelerdir maruz bırakıldığı siyasal, ekonomik ve insani alanlardaki izolasyonlara karşın, dünya ile bütünleşmiş, gezim başta olmak suretiyle, yüksek öğretim, sıhhat benzer biçimde sektörlerde yakaladığı başarı yardımıyla, dünyanın dört bir tarafınca insanların tercihi haline gelmiş, her geçen gün daha da güçlenen bir ekonomik yapıya haiz bir ülke konumundadır. 
Bu anlamda, devamlı ve her alanda yanımızda olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine, siz değerli üyelerimizin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi sunmak isterim. 
Şimal Kıbrıs, zamanı ve kültürel zenginlikleri, güzel plajları, leziz mutfağı ve misafirperver insanları ile turistler için eşi olmayan bir destinasyon sunuyor. Bunun yanında, iklim koşullarının uygunluğu ile de, KKTC’ni yıl 12 ay turizme elverişli hale getiriyor. 
Ülke ekonomimizin lokomotifi konumundaki turizmin daha da gelişmesi adına ülke turizmini çeşitlendirmek, hususi ilgi turizminin yaygınlaştırılmasını hedefleyen çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 
Bu anlamda, kuş gözlemi, yürüyüş yolları kültür ve sanat alanındaki faaliyetleri yardımıyla, tercih edilen bir ülke konumundayız. 
Ülkemizin iklim koşulları sebebi ile kış aylarında turizmin devam ettiğini ve kış turizmi adı altında 2 haftalık konaklamalı turlarımızın sürdüğünü de söyleyebilirim.
Charter seferler ile Avrupa’dan gerçekleşen operasyonlar ile kış turizmi hem ülke ekonomimize hem de ülke turizmimize büyük bir katma kıymet sağlıyor. 
Ülkemiz Şimal Kıbrıs’ın coğrafi konumu, zamanı, gezinsel ve insani özellikleri yanısıra, bakir kalmış yapısı ile birçok ülke insanının dikkatini çekmekte ve bu güzellikleri keşfetmek için talepler artarak gelmektedir. 

Bunun yanında ülkenin yatak kapasitesinin arttırılmasına yönelik olarak da yeni gezim alanlarının oluşturulması, yeni yatırımların yaşam bulması adına çalışmalarımız da devam etmektedir. 
Bu anlamda, yatırımcılar, işletmeler ve tur operatörleri için sunduğumuz destek ve fırsatlar mevzusunda daha çok data almak isterseniz, ekibimiz burada ve sizinle görüşmek için hazır.
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, tüm gezim profesyonelleri ve ziyaretçilere ülkemizi keşfetmeleri için kapılarımızı açıyoruz. Bu fuarın, yeni iş birlikleri kurma ve mevcut ilişkileri güçlendirme fırsatları sunmasını temenni ediyorum.
Böylesine güzel bir organizasyonu hayata geçiren tüm fuar yönetimini kutlama eder, burada sizlerle beraber olmaktan duyduğumuz mutluluğu yinelemek isterim.” Diyerek sözlerini tamamladı.