Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen açıklamaya gore, görüşmede Türk dünyası halklarının zamanı bağa dayalı ilişkilerin genişlemesinden ve halklar içinde insani, toplumsal ve kültürel alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi için mevcud fırsatlardan duyulan sevinç ifade edildi.

Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) işbirliklerinin geliştirilmesi için yararlı bir platform bulunduğunu belirterek Türk dünyasındaki ilişkilerin gelişmesinin sürdürülmesini umduğunu kaydetti.

Üstel, bölge ziyaretlerine Gazimağusa ve İskele ile devam etti

Üstel, bölge ziyaretlerine Gazimağusa ve İskele ile devam etti

Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan’ın devamlı Türk dünyasının birliğine katkıda bulunduğunu ve bu ideallerine bağlı kalacağını altını çizdi.

KKTC’nin TDT’ye gözlemci üye olmasına da değinilen görüşmede KKTC’nin uzun süredir İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatına (EİT) gözlemci üye olduğu hatırlatılarak TDT’ye de gözlemci üye olmasının makul olduğu ifade edildi.

Tatar, Bakü’de KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri etkinliklerinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aliyev’e teşekkür etti.

Gezim, bilim, eğitim ve talebe değişimi alanlarında ortaklık konularının ele alındığı görüşmede Tatar, Aliyev’e armağan takdim etti.