Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanlığından meydana getirilen yazılı açıklamada, Bahçeli İçme ve Kullanma Suyu Şebeke Yenileme Projesi” ile ilgili protokol, Ziraat ve Organik Kaynakları Bakanı Hüseyin Çavuş, Su İşleri Dairesi Müdürü Tarkan Çeki ve Çatalköy-Esentepe Belediye Ceyhun Kırok tarafınca Bakanlık’ta imzalandı.

Proje, ekonomik ve teknik ömrünü yitiren Bahçeli köyü içme ve kullanım suyu şebekesinin devamlı tıkanan galvanize ve PVC borularının yarattığı su sorunlarının ortadan kaldırılması, şebekeye, sıhhatli ve tertipli su verilebilmesi amacıyla hazırlandı.

Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde başkent Lefkoşa’da AKM’de törenle anıldı!

Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde başkent Lefkoşa’da AKM’de törenle anıldı!

İmzalanan projenin aplikasyon emek harcamaları Su İşleri Dairesi ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi iş birliğinde başlatıldı.

Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, projede 4165 mt çeşitli çapta boru ve bağlantı malzemesi kullanılacağını, malzemenin de Su İşleri Dairesi tarafınca temin edileceğini kaydetti.

Projenin, Su İşleri Dairesi’nin teknik mensuplarının vereceği teknik destek ve kontrolörlüğünde uygulanacağını dile getiren Çavuş, böylece uzun senelerdir yaşanmış olan büyük bir probleminin daha tarihe karışacağını belirtti.