Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan destek istedi

Ulusal Olimpiyat Komitesi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan destek istedi

Bakanlık açıklamasında şunları söylemiş oldu:

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı, “HIV Virüsü Taşıyan Kişiye Emek verme İzni Verildi   ” başlığıyla toplumsal medyada yer edinen  iddialarla ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla  izahat yapma gereği duymuştur.
Söz mevzusu habere mevzu olan Azerbaycan uyruklu Mehdi Nizami Ganbarov’un emek harcama izinleri ile ilgili Bakanlığımız tarafınca  araştırma  yapılmış ve ilgili kişinin   13.10.2021  tarihinde  Bakanlığımıza gelen  negatif sıhhat raporuna istinaden;  31.08.2021- 31.08.2022  tarihleri içinde  bir senelik emek harcama izni almış olduğu tespit edilmiştir. 
Sonrasında ilgili kişinin  işvereni tarafınca 31.08.2022 tarihinde  emek harcama izni iptal edilmiştir. Söz mevzusu kişinin  08.08.2023 tarihinde, sivil muhaceret ve otomasyon sisteminde    AIDS bulunduğunun bilgisi işlenmiştir. İlgili  kişi, 31.08.2022 tarihinden  itibaren  emek harcama izni almamıştır.
Emek verme İzinleri Yasası kapsamında   HIV virüsü taşıyan bir kişiye,  Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı tarafınca  emek harcama izni verilmesi söz mevzusu değildir. KKTC’de emek harcama izni alabilmek için  meydana getirilen başvurular,  Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı tarafınca, yasal mevzuata uygun olarak  titizlikle  değerlendirilmektedir. Herhangi  bir ihmalin tespit edilmesi halinde,  lüzumlu yaptırımların Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı tarafınca sorumlulukla    uygulanacağı  kamuoyuna önemle duyurulur. 
KKTC Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı