Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, İsias davasının iddianamesine ilişkin toplumsal medya hesabı üstünden bir izahat yapmış oldu.

Dikkat! Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı

Dikkat! Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı

Barolar Birliği Başkanı Esendağlı, “Dün basında geniş şekilde yer almış olduğu benzer biçimde Isias Davası’nda Savcılık İddianamesi dosyalandı ve tüm faillere “bilgili taksirle birden fazla insanoğlunun ölümüne niçin olma” suçlaması yöneltildi. Bu gelişme ilk nazarda, ailelerimizin ve bizlerin bu dosyadaki asli kusurlu faillerin Türk Ceza Kanunu’nda “ihtimaller içinde kast” olarak anlatılan suçtan mahkum edilmeleri yönündeki beklentimizi normal olarak ki karşılamadı” dedi.

“Sürpriz değil…”

Esendağlı, “Buna rağmen bugün ailelerimizle yaptığımız görüşmede onlara da ifade ettiğim benzer biçimde, geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile beraber yaptığımız Adıyaman temasları sonrasındaki değerlendirmeler ışığında bu gelişmenin bir sürpriz olmadığını belirtmeliyim” ifadelerini kullandı.

“Hayal kırıklığı yada moral bozukluğu yaşama lüksümüz yok”

“İddianamenin “bilgili taksir” üstünden dosyalanacağı TBB ve Türkiye’deki avukat ekibimiz tarafınca beklenen ve öngörülen bir husustu” diyen Esendağlı, açıklamasına şöyleki devam etti:

“Gene onlardan aldığımız informasyon doğrultusunda, iddianamede yer edinen hukuki niteleme, davayı görecek olan mahkemeyi bağlamamaktadır. Dolayısı ile davada ispatlanan olguların suçun “ihtimaller içinde kast” bulunduğunu ortaya koyması halinde, failler bu suçtan mahkum edilip, ona bakılırsa ceza alabileceklerdir.

Türkiye’deki meslektaşlarımızın ve görüş aldığımız uzmanların, bu davadaki olgular üstünden vardıkları netice, bu davadaki sanıkların fiillerinin “ihtimaller içinde kast” kapsamına girmiş olduğu noktasındadır. Dolayısı ile oldukça yakında başlamış olacak olan duruşma sürecinde bu hususu teyit eden, kanıt, şahadet ve hukuki görüşlerin mahkemeye sunulması için ciddi bir ön hazırlık içerisindeyiz.

Daha ilkin de ifade ettiğim benzer biçimde, hakkaniyet açısından zor bir coğrafyada, oldukça zor bir yargısal savaşım yürütmekteyiz. Sadece, hayal kırıklığı yada moral bozukluğu yaşama lüksümüz yoktur. Kaybettiğimiz canlara olan borcumuz, sürecin sonuna kadar tüm gücümüzle bu mücadeleye devam etmektir.”