En çok yağış Yenierenköy'de kaydedildi

En oldukca yağış Yenierenköy’de kaydedildi

Başbakan Ünal Üstel,muhtarlarla buluşma gecesinde yapmış olduğu konuşmada,  muhtarlara verilen mali desteğin 2024 bütçesine asgari ücretin yüzde 95′ i kadar ödenecek şekilde ayrıldığını deklare etti. Üstel ek olarak kamu çalışanlarının dört gözle beklediği 13. maaşların sigorta emeklilerine 21 Aralık’ta, kamu çalışanlarına ise 22 Aralık’ta ödeneceğini söylemiş oldu.

MUHTARLARIMIZLA İŞBİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ

Ünal Üstel, muhtarların, zamanı görevleriyle, demokratik yaşam içinde, vatandaşa direkt hizmet götürdüklerini altını çizdi.
Muhtarlarla yapmakta oldukları bölge toplantılarında, talepleri direkt dinleme fırsatı bulduklarına işaret eden Üstel, muhtarlara desteğin, halka direkt hizmet demek bulunduğunu senelerdir deneyim ettiğini söylemiş oldu.

MUHTARLARA ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN MALİ DESTEK GELİYOR

Muhtarlara mali desteği artırma müjdesini paylaşan Üstel, “Kıymetli muhtarlarımız ulvi bir vazife yürütüyor. Bunu en iyi bilenlerden birisi de benim. Muhtarlarımızı daha iyi bir noktaya getireceğiz. Onlar bulundukları mahallenin mülki yönetim amiridirler. Senelerdir beklentileri ve talepleri bulunduğunu oldukca iyi biliyoruz. Muhtarlık binalarının tamiri için destek olacağız. Binalarında elektriği olmayanlar için de lüzumlu olan miktarı 2024 bütçesine koyduk. Binası olmayanların da binasını yapacağız. E-devlet projesi tamamen bitene kadar, her insanın binası olacak, bilgisayarı olacak. Muhtarlıklarımız da otomasyona bağlanacak. Devlet muhtarlarımıza maaş vermiyor. Yakıt ya da kırtasiye harcamasına kafi gelecek kadar mali katkı alan muhtarlarımızın haklı isteğine kulak verdik. Asgari ücretin yüzde 95’i kadar mali katkı vermeye karar verdik. 2024 bütçesi geçince, bu uygulama da yürürlüğe girecek” dedi.

13’NCÜ MAAŞLAR 21 VE 22 ARALIK’TA

Üstel, konuşmasında halkın  alım gücüne de vurgu yaparak , “Toplumsal sigortalıların tümü 21 Aralık’ta, kamu çalışanları ise 22 Aralık’ta 13’ncü maaşlarını almış olacak. Yaşam pahalılığı ne kadarsa, yıl sonu aynı oranı maaşlara yansıtacağız” ifadelerini kullandı.