Ünal Üstel, çim saha çalışmalarının gidişatı hakkına bilgilendirildikten sonrasında basına yapmış olduğu açıklamada, Hükümete gelirken yarım kalan emek harcamaları tamamlama ve gereksinim duyulan projelere imza atma sözü verdiklerini belirtti, bu projenin de verdikleri sözün bir parçası bulunduğunu açıkladı.

Gençlerin bölgelerinde kalması için gençlerin gereksinimleri doğrultusunda projeler geliştirdiklerini ifade eden Üstel, gençlerin en büyük gereksinimlerinden birinin de konut bulunduğunu gördüklerini bunun üstüne Çamlıbel ile bölge köylerdeki gençlere yönelik “büyük bir toplumsal konut projeleri” bulunduğunu söylemiş oldu.

Kredi imkanı

Gençlerin toplumsal konut alabilmesine de destek olmak, toplumsal konutların tüm vergilerden muaf tutmak adına yasal düzenlemeler üstünde de çalıştıklarını belirten Üstel, “Toplumsal konutları gereksinim sahiplerine, evi olmayan gençlere vereceğimizi buradan söylüyoruz” dedi.

Düşük faizli ve uzun vadeli kredi

Konut alacak olan gençlere yönelik düşük faizli ve uzun vadeli kredi sunulması üstünde de çalıştıklarını kaydeden Üstel, kırsal kesim arsası alan sadece imkansızlıklar yüzünden inşaatını tamamlayamayan yada başlatamayanlar için de paket emek harcamaları bulunduğunu da deklare etti.

Üstel, bu çalışmaların gençlere bakış açılarının göstergesi bulunduğunu söylemiş oldu.

Ataser

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser ise, pek oldukça bölgede çim sahaların bakımı mevzusunda sıkıntıların yaşandığını, sadece Belediye sınırları içindeki öteki sahalarda olduğu benzer biçimde Tepebaşı sahasının bakımı için de Belediye çalışanlarının görevlendirileceğini açıkladı.

Belediye olarak gençlerin daha oldukça spor yapma imkanı bulabilmesi ve onları fena alışkanlıklardan uzak tutabilme adına yeşil alanları bolca tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ataser, Tepebaşı sahasında lüzumlu olan elektrik altyapısı ve sulama suyu sağlanması için lüzumlu desteği vereceklerini de belirtti.

Ataser, amaçlarının Tepebaşı sahasının, oyun parkı, kantin ve yürüyüş yolları ile bütünleştirmek bulunduğunu da altını çizdi.

Çamlıbel sahası yapılacak

Ataser ek olarak, Çamlıbel sahasını da Belediyenin kendi imkanlarıyla çimlendirecekleri sözünü de verdi.

Sahada, Tepebaşı Kulüp Başkanı Erkan Çakır ve Tepebaşı Muhtarı Serhat Keyfiala da söz alarak Başbakan Üstel, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Belediye başkanı Fırat Ataser’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kutay

Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay da, yatırımların UBP’nin gençliğe verdiği desteğin göstergesi bulunduğunu söylemiş oldu.

Muhtarlık binasının açılışı

Çağakan, Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü oldu

Çağakan, Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü oldu

Başbakan Ünal Üstel Tepebaşı Muhtarlık binasının açılışı öncesi yapmış olduğu konuşmada da Tepebaşı köyüne gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, köylünün en büyük şikayetlerinden birinin de Muhtarlık Binasının olmayışı bulunduğunu, bunun üstüne muhtarlık binasının yapılacağı sözünü verdiklerini söyledi.

Üstel binanın başbakanlık, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi ve Eurocoast şirketinin katkılarıyla hizmete açıldığını söylemiş oldu.

Tepebaşı Muhtarı Serhat Keyfiala da köyün 40 senedir muhtarlık binasının bulunmadığını söylemiş oldu ve bina için Başbakan, LAÇ Belediyesi ile Eurocost şirket yetkililerine teşekkür etti.