Başbakan Ünal Üstel, toplumsal medya hesabı üstünden yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda yapmış olduğu ‘Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyın’ çağrısını selamlıyorum” dedi.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği, 'reçete skandalı’ olayına karışan hekimlerin üyeliklerini askıya aldı

Özgür Çalışan Hekimler Birliği, ‘reçete skandalı’ vakasına karışan hekimlerin üyeliklerini askıya aldı

Başbakan Üstel, “Kıbrıs Türk halkının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kuvvetli sesi olan, halkımızın sesini ve haklılığını bir kez daha tüm dünyaya duyuran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çağrısından dolayı şahsım ve halkımız adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Üstel, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında da belirttiği şeklinde Kıbrıs Türk Halkı, 60. yılına dayanan Kıbrıs problemininin, adil kalıcı ve sürdürülebilir şekilde bir çözüme erişmesi yolunda tüm samimi adamları atmıştır.  Bunca senenin arkasından ortaya çıkan gerçekler Kıbrıs’ta federal temelde bir çözüme ulaşılamayacağını açıkça ortaya koymaktadır. Dünya artık adanın gerçeklerini görmeli ve bu gerçekler uygun olarak Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımalıdır.”