Lefkoşa İsmet Vehit Cenup Sergi Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Başbakan Ünal Üstel, eşi Zerrin Üstel, Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, Internasyonal Bilişsel Davranışsal Psikoterapiler Derneği Başkanı Dr. Zafer Bekiroğulları, yarışmaya katılanlar ve aileler katıldı.

Açılışta ilk olarak Başbakanlık Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu Toplumsal Uyum Merkezi ile ilgili kısa bir film izletildi.

-Bekiroğulları

İlk konuşmayı meydana getiren Internasyonal Bilişsel Davranışsal Psikoterapiler Derneği Başkanı ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu Eğitim ve Klinik süpervizörü Dr. Zafer Bekiroğulları, etkinliğin, uyuşturucu ile mücadelede gençlerin sesini duyurmak ve onların bakış açılarını sanatla ifade etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söylemiş oldu.

Etkinlikte alın teri döken her insana teşekkür eden Bekiroğulları, gençlerin yaptıkları resimler vesilesiyle bağımlılığın hayatları üstündeki etkilerine dair kuvvetli mesajlar verdiklerini belirterek, “Onların eserlerinde gördüğünüz cesaret ve karalılık, geleceğimiz adına ümit vericidir.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın gençlerin toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını ve yaratıcılıklarını ortaya koyduğuna dikkat çeken Bekiroğulları, yarışmaya katılan genç sanatçılara teşekkür etti.

-Hatipoğlu

Başbakanlık, Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu da konuşmasında, komisyon bünyesinde oluşturula toplumsal uyum merkezinde, bilhassa genç bireylerin çeşitli toplumsal, kültürel ve sanatla alakalı faaliyetler vesilesiyle, ilk olarak kendi benliklerine, sonrasında da topluma tekrardan kazandırılmaları için verdikleri mücadeleyi söyledi.

Komisyon vesilesiyle oluşturulan mahalle anneleri projesiyle mücadelelerini ülke genelinde derinleştirerek sürdürdüklerini kaydeden Hatipoğlu, tv programları ile bağımlılığa karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

2024 yılı içinde uyuşturucu ile mücadelede çalıştaylar da düzenleyeceklerini belirten Hatipoğlu, Komisyon’unun emek harcamaları hakkında data verdi.

-Amcaoğlu

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amacaoğlu da, bağımlılığın tüm dünyada mühim bir mevzu ve mesele bulunduğunu kaydederek, bugün Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan mahkumların üçte birinin uyuşturucu ve benzeri suçlardan dolayı cezaevinde yer almakta olduklarını söylemiş oldu.

Uyuşturucu ile mücadelenin artık profesyonelce yapılması gerektiğine dikkat çeken Amcaoğlu,  hayata geçirilen Başbakanlık Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu’nun her yıl güçlenerek faaliyetlerini devam ettirdiğini kaydetti.

Amcaoğlu, belediye başkanı olduktan sonrasında da, komisyonun projelerine bire bir ortak olduklarını kaydederek, projeler hakkında data verdi ve katkı koyan her insana teşekkür etti.

-Üstel

Başbakan Ünal Üstel ise konuşmasında, uyuşturucu maddelerden gençleri korumak için ellerinden gelen mücadeleyi her platformda yaptıklarını ve hayata geçirmeye da devam edeceklerini altını çizdi.

Üstel, oldukça anlamlı bir sergi açılışına şahitlik ettiğini kaydederek, alın teri döken her insana teşekkür etti.

Sergiye resimleri ile katkı koyan gençlere ve Komisyon’a teşekkür eden Üstel, gençlerin kendi ellerinden yaşadıklarını tablolara aktararak bu anlamlı geceyi yaşattıklarını kaydetti.

Uyuşturucu ve bağımlılığın her geçen gün dünyada büyüyen bir mesele bulunduğunu kaydeden Üstel, her ülkenin kendine nazaran tedbirler aldığını ve bu problemi iyi mi rehabilite edileceğini düşündüğünü belirterek, bağımlılığa yakalanan gençlerin iyi mi hayata döndürülebileceği mevzusunda tedbirler ve emek harcamalar bulunduğunu kaydetti.

“Başbakanlığın altında Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu’nun da geri kalan bir durumu yoktur.” ifadelerini kullanan Üstel, Komisyon’un canla başla çalıştığını altını çizdi.

Ülkede cezaevinde yatanların çoğunun uyuşturucudan kar elde eden ve erken zamanda para kazanmak isteyen kişiler olduğuna, gençleri zehirlemek ve bağımlılığa mahkum etmek için girişimler olduğuna dikkat çeken Üstel,  deniz, hava ve kara yolu ile ülkeye sokulmaya çalışılan uyuşturucu maddelerden gençleri korumak için ellerinden gelen mücadeleyi her platformda yaptıklarını ve hayata geçirmeye da devam edeceklerini altını çizdi.

Bu mücadelede en mühim kurumun Polis teşkilatı bulunduğunu dile getiren Üstel, “Bu mücadelede en oldukça iş meydana getiren Polis Teşkilatımızdır.” diyerek, meydana getirilen operasyonlarla üstün dereceli düzeyde sayılacak uyuşturucu ele geçirildiğini kaydetti.

Operasyonların yapılmaya devam etmiş olduğu halde bazı uyuşturucu maddelerin gene ülkeye girdiğini dile getiren Üstel, bağımlılığı tedavi etmek için Başbakanlık altında kurulan merkezlerde, Sıhhat Bakanlığı’nın yapmış olduğu protokollerle bazı rehabilitasyon merkezlerinde gençlerin yine hayata kazandırılması yönünde büyük savaşım verildiğini belirtti.

Bir tek, Başbakanlık ve Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu ile bu probleminin çözülemeyeceğini, mücadelede her insanın duyarlı olması icap ettiğini ve her insanın mücadeleye katkı koyması icap ettiğini kaydeden Üstel, hep beraber savaşım edilmesi halinde oldukça daha erken ve oldukça daha iyi neticeler alınacağını düşündüğünü söylemiş oldu.

Geçmişte uyuşturucudan yaşamını kaybeden Arda Erkan’ı da anan Üstel, “Biz başka Ardalar yitirmek istemiyoruz. Biz çocuklarımızı kazanmak istiyoruz. Mücadelede halkımız da bu mevzulara duyarlıdır. Bir o denli daha duyarlılık göstermeleri halinde tamamımız beraber mutlu olacağız.” dedi.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Etkinliğin anlamlı bulunduğunu ve burada bulunmaktan sevinç duyduğunu dile getiren Üstel, Komisyon’a ve katkı koyan her insana teşekkür etti.

  Konuşmaların arkasından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sergi, 9 Aralık Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.