Başbakan Ünal Üstel, toplumsal medya hesabı üstünden bugün, Karaoğlanoğlu, Çatalköy ve Esentepe’yi ziyaret ettiğini anımsatarak, “Halkın bizlere göstermiş olduğu ilgiden ve sevgiden büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Karaoğlanoğlu’na iki müjde

Ertuğruloğlu: KKTC'nin tanınma sürecinin başlamış olduğunu söyleyebilirim

Ertuğruloğlu: KKTC’nin tanınma sürecinin başlamış bulunduğunu söyleyebilirim

“Halkımıza hükümetimizin icraatlarını anlatmak için yollardayız” ifadelerini kullanan Üstel, açıklamasına şöyleki devam etti:

“Gezilerimizde, ülkemizin genel sorunlarının yanında bölgesel sorunlara da tek tek el atıyoruz. Vatandaşımızın ayağına yalnız icraat anlatmaya ya da problem dinlemeye gitmiyoruz. Öncesinden belirlenen sorunların çözümüne ilişkin projelerimizi de hazırlayarak gidiyoruz.”

“Karaoğlanoğlu’na bugün iki müjde verdik. Bugün bölgenin problemlerine ilişkin 2 projemizi bölge halkı ile paylaştık;

1. Karaoğlanoğlu S Bölgesi’nde bulunan derenin yarattığı çevresel sorunları gideriyoruz. Dere pınarından su boşa akıyor ve bu da çevresel bazı problemler oluşturuyor. Karaoğlanoğlu senelerdir bu mevzudan şikayetçi. Çözüyoruz. 2024 Bütçesine dere ve pınarı ıslah projemizi yerleştirdik. Fizibilitemiz hazır. Projenin uygulamasına geçiyoruz. 350 metre uzunluğundaki derenin ıslahı ve betonarme kanalın 2,5 metre yüksekliğindeki yan duvarları için proje hazır. Proje tutarı ortalama 14,5 milyon TL.

2. Karaoğlanoğlu gençlerine ve sporuna katkı meydana getirecek bir projemiz daha var. Spor Dairesine ilişkin olan futbol sahası tarafındaki araziyi kulübe devrediyoruz. Mevcut futbol sahasını da iyileştiriyoruz.”

Esentepe’ye de iki müjde

Başbakan Üstel, Esentepe’ye de bugün iki müjde verdiklerini ifade ederek, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Esentepe’de yapımı devam eden kapalı Spor salonu Son Etabı ile ilgili 2024 bütçesine ihtiyaç duyulan kaynak aktarılacak. 2024 Mart ayı ihalesi yapıldıktan sonrasında inşaat sürecine çabuk şekilde başlanarak 2024 yıl sonuna kadar spor salonumuzu hizmete sokacağız. Bahçeli’nin su sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik de lüzumlu adımları attığımızı bugün bölge halkı ile paylaştık.”

“Toplumsal Konut Projelerini Çatalköy’de de hayata geçireceğiz”

Başbakan Üstel, “Çatalköy’e de müjdeler verdik. Çatalköy Doğu Çevre yolu ile ilgili kamulaştırma sorunlarının büyük bölümünü çözdük. En kısa sürede Doğu Çevre Yolu Projesi’ni başlatacak ve ülkenin en mühim trafik problemlerinden birini ortadan kaldıracağız” açıklamasını yapmış oldu.

Üstel, “Çatalköy’de konut sıkıntısı yaşayan gençlerin bu sıkıntılarını çözmek amacıyla kırsal kesim ve toplumsal konut projelerini Çatalköy’de de hayata geçireceğiz.  Gençlere yalnız kırsal kesim arsası vermeyeceğiz. Hem de hazırlıklarına başladığımız Kırsal Kesim Konut Kredileri ile de o arsalara ev yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Üstel, “Halkımızın bizim ayağımıza gelmesini beklemeden biz halkımızın ayağına giderek sorunları yerinde görüyor ve bir sonraki ziyaretimizde projelerimizle yanlarına dönüyoruz. Bu anlayışımız devam edecek. İstikrarla yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde 3 yıla yakın mühim bir süre var. Bu sürede ülkenin senelerdir ertelenen tüm sıkıntılarını çözmek adına kararlılıkla ve cesaretle lüzumlu adımları atmaya halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.