Başbakan Ünal Üstel, toplumsal medya hesabı üstünden yapmış olduğu izahat ile ‘Adalete Işık Tut’ yürüyüşünü selamladı.

Başbakan Üstel, “Meydana getirilen insan hataları yüzünden büyük bir felakete dönüşen 6 Şubat depremi, Kıbrıs Türk halkına harp dönemlerinde yaşamış olduğu kadar büyük acılar yaşatmıştır. Yitirdiğimiz şampiyon meleklerimiz ve tüm kayıplarımızın acısı hala yüreklerimizi dağlıyor” ifadelerini kullandı.

Üstel, “Zelzele felaketi sonrasında bilimsel verilere dayalı ortaya konan tüm bulgular bizleri meydana getirilen hatalar yüzünden insanların yaşamlarına aslen göz bakılırsa bakılırsa kast edilmiş olduğu acı gerçeği ile bizi yüzleştirmiştir” dedi.

Başbakan Üstel: Gençlerimiz bu ülkenin teminatıdır

Başbakan Üstel: Gençlerimiz bu ülkenin teminatıdır

“Hakkaniyet en kısa sürede tecelli edecek ve sorumlular hak ettikleri cezaları alacaklar”

“Kayıplarımızı geri getirmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullanan Başbakan Üstel, şu şekilde devam etti:

“Ne var ki, yaşananların bir kez daha yaşanmaması adına tüm sorumluların hak ettikleri cezaları almaları şarttır. Geride kalanların, adalete duydukları itimat duygusunu kaybetmemeleri adına bu süreç son aşama önemlidir. Bunu bir kez daha hatırlatmak adına bu akşam Mağusa’da meydana gelen adalete ışık tutuyoruz yürüyüşünü selamlıyorum. İnanıyorum ki, hakkaniyet en kısa sürede tecelli edecek ve sorumlular hak ettikleri cezaları alacaklardır. İsias bizim ortak davamızdır ve bu davanın yakın takipçisiyiz. Bir kez daha depremde yaşamını yitirenleri dualarla, özlemle anıyorum. ADALETE IŞIK TUTACAĞIZ”