Başbakan Üstel, Erdoğan'ın çağrısını selamladı

Başbakan Üstel, Erdoğan’ın çağrısını selamladı

Başbakan Ünal Üstel kabulde yapmış olduğu konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tarihten gelen kuvvetli bağlarıyla, birbirinden ayrılmaz et ve tırnak gibidir. Biz iki devlet ve bir milletin çocuklarıyız. Bugün bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, Mehmetçiğimizin sayesindedir. 
Anavatan Türkiye Cumhuriyeti 20 Temmuz 1974’te  “Güvence ve İttifak Anlaşmalarından” doğan hukuki hakkını kullanarak gerçekleştirdiği harekat yardımıyla bugün halkımız, kendi egemen devlet çatısı altında ve kendi kimliği ile itimat içinde hak etmiş olduğu şekilde yaşamaktadır. 

Pile-Yiğitler yolu projesinde, BM’nin ortaya koyduğu yanlı tavır karşısında da   avanatanımız ve mehmetçiğimiz gene bizim yanımızda olmuştur. Bu sayede Pile’de yaşayan halkımız refah içinde yaşamını sürdürmektedir” dedi.

Orgeneral Selçuk Bayrakraktaroğlu  da konuşmasında,  KKTC’nin internasyonal arenada hak etmiş olduğu yeri almasının zamanı geldiğine vurgu yaparak, “Daima biriz ve beraberiz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin güvenli  bir halde yaşamaları ve  hak ve menfaatlerini korumak için devamlı yanınızdadır” ifadelerini kullandı.