Başbakan Ünal Üstel, “Ekonomimizin en temel 3 saç ayağında kabul edilen, ülke ekonomisi üstünde direk tesir yaratan, paydaş sektörlerin gelişimine mühim katkı sağlayarak katma kıymet yaratan Gezim Sektörümüz ülkemiz adına son aşama önemlidir” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, 27 Eylül Dünya Gezim Günü sebebiyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Gezim bilincinin geliştirilmesi ve gezim alanındaki gelişmelerin öteki ülkelere aktarılarak deneyimlerin paylaşılmasına vesile olmak adına kutlanan “Dünya Gezim Günü”’nde Turizmcilerimizi ve sektörün tüm paydaşlarını, ülkemiz turizmine yaptıkları katkılardan dolayı kutluyorum. Ekonomimizin en temel 3 saç ayağında kabul edilen, ülke ekonomisi üstünde direk tesir yaratan, paydaş sektörlerin gelişimine mühim katkı sağlayarak katma kıymet yaratan Gezim Sektörümüz ülkemiz adına son aşama önemlidir.

Hükümetlerimiz döneminde Turizmimizin gelişmesi, büyümesi ve dünya ile rekabet edebilir hale gelmesi için imkanlarımız dahilindeki tüm adımları attık ve atmaya devam ediyoruz. Gezim bölgelerinin kurulması, yeni havalimanı projesinin hayata geçirilmesi, yeni Gezim deniz limanının yapılması, Gezim sektörüne yönelik senelerdir uygulanan teşvikler, hep bizim hükümette olduğumuz dönemlerde hayata geçirilmiş mühim projelerdir.

Meclis'te iki yasal değişikliğin ivediliği onaylandı

Meclis’te iki yasal değişikliğin ivediliği onaylandı

Turizmimizin daha ileriye gidebilmesi için, meydana getirecek oldukca işimizin, atmamız ihtiyaç duyulan pek oldukca adımın, hayata geçirmemiz ihtiyaç duyulan mühim reformların ve gerçekleştirmemiz ihtiyaç duyulan daha pek oldukca projenin bulunduğunun da bilincindeyiz. Ülkeye gelen gezgin sayısının artırılması, yatak kapasitemizin yükseltilmesi, dünya ile rekabet edebilir uygun fiyatlı ulaşımın seferlerinin devreye sokulması, havalimanımızın maksimum kapasiteye ulaştırılması tüm bunlara ek olarak bizi tekrardan kendi havayolu şirketimize kavuşturacak ekonomik akla uygun, sürdürülebilir projelerin üretilmesi ve rasyonel adımlar atılmasına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2024 senesinde her alanda başlatacağımız kalkınma hamlesi, inanıyorum ki gezim sektörümüzü de hak etmiş olduğu noktaya yükseltecektir. Bu vesile ile bir kez daha tüm turizmcilerimizin Gezim Günlerini kutluyor, halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”