Başbakan Ünal Üstel, ülkede büyük yankı uyandıran ‘reçete vurgununa’ ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında biri tabip, diğeri eczacı olmak suretiyle iki şahıs tutuklanmasına dikkat çekerek, yazılı bir izahat yapmış oldu. 

Oktay: Bölge artık yarı açık Maraş

Oktay: Bölge artık yarı açık Maraş

Başbakan Üstel,  soruşturmanın genişletilerek devam ettiğini vurgulayarak, “Halkımızın birikimlerinin, sağlığının, emekliliğinin ve geleceğinin teminatı olan Toplumsal Sigortalar kurumumuzdan gayriyasal yollarla çıkar elde etmeye tevessül edenlerin yada ihtimaller içinde kabahat teşkil eden tüm eylemlerin ortaya çıkarılması adına polisimizle iş birliğimiz devam edecektir. Adaletin tecelli edeceğine dair yargımıza olan güvenimiz tamdır” açıklamasını yapmış oldu. 

Üstel’in yapmış olduğu izahat şöyleki: 

“Başbakan Ünal Üstel’in talimatı ve Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın girişimleri ile başlatılan, Toplumsal Sigortalar Kurumu ve polisimizin ortak emekleri ile yürütülen düzmece reçetelerle sigortalardan yasadışı para temini soruşturması kapsamında bugün 1 tabip ve 1 eczacı mahkemelerimizin verdiği emirle soruşturma maksatlı tutuklanmıştır. Soruşturma genişletilerek sürdürülmektedir. Halkımızın birikimlerinin, sağlığının, emekliliğinin ve geleceğinin teminatı olan Toplumsal Sigortalar kurumumuzdan gayriyasal yollarla çıkar elde etmeye tevessül edenlerin yada ihtimaller içinde kabahat teşkil eden tüm eylemlerin ortaya çıkarılması adına polisimizle işbirliğimiz devam edecektir. Adaletin tecelli edeceğine dair yargımıza olan güvenimiz tamdır.”