Üstel yayınladığı Adli Yıl açılış mesajında, hukuk devletinin tüm kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında en büyük görevi üstüne alan bağımsız ve yansız yargı sisteminin, bu yaşamsal görevi ne kadar başarıya ulaşmış bir halde yerine getirirse toplumun refah, itimat ve birliğinin tesisine o derecede katkı elde etmiş olacağını kaydetti.

Başbakanlıktan verilen bilgiye gore, Başbakan Üstel, yargının bağımsızlığının ve mevcud sorunların çözülmesinin, yegâne hedefi Kıbrıs Türk halkının itimat, refah ve refah içinde yaşaması olan hükümetin en mühim önceliklerden bulunduğunu belirtti.

Üstel mesajında şunlara değindi:

Üstel: Dünyaya açılmak istiyorsak dünyaya hazır hale gelmeliyiz

Üstel: Dünyaya açılmak istiyorsak dünyaya hazır hale gelmeliyiz

“Hükümetimiz yargı sistemindeki sorunların bir tüm halinde ele alınarak kalıcı çözümler üretilmesine büyük ehemmiyet vermektedir.

Son zamanlarda vatanımızda yaşanmış olan adli olayların vatandaşımızı tedirgin ettiğinin bilincindeyiz. Bunların azaltılması için toplumsal seferberlik ile yasama, yürütme ve yargının iş birliği şarttır. Hükümetimiz bu aşamada da üstüne düşeni yapmaktan asla geri kalmayacaktır.

Bu doğrultuda adımlar atılırken, yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi, hakkaniyet sistemimin süratli, etkin ve zamanında işlemesi, yargı organlarının ve çalışanlarının daha modern emek harcama ortam ve olanaklarına kavuşturulması adına da çalışmalarımız sürecektir.

Hükümetimizin yasal düzeni korumakla görevli hukuk topluluğunun, bu sorumluluklarını yeni adli yılda da lâyıkıyla yerine getireceğine inancım tamdır.

Hukukun üstünlüğüne bağlılıkla, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine sahiplenen yargı mensuplarımızın ve tüm hukuk camiamızın yeni adli yılını kutluyor, yeni adli senenin ülkemize ve yurttaşlarımıza hayırlı olmasını arzuluyorum.”