Adaya dönüşünde Bosna Hersek ziyaretine ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Başbakan Ünal Üstel;
“Türk Dil Kurumu ve Ulusal Eğitim Bakanlığımız içinde geliştirilen ilişkileri çalıştaya katılarak bizzat yerinde araştırma fırsatı buldum.  Türk Dil Kurumu’nun deneyimli eğitimcilerinin ülkemizdeki öğretmenlerimizle bir araya gelmiş olarak düzenledikleri eğitimler  ve tecrübe paylaşımları son aşama önemlidir.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çalıştaya katılan öğretmenlerimiz bu süreçten fazlaca ciddi kazanımlarla ve motivasyonla ayrılacağından inanırım.

Yağmurlu hava geliyor

Yağmurlu hava geliyor

İnanıyorum ki; çalıştayda ortaya çıkacak yol haritası, eğitimimizin son dönemlerde en mühim sıkıntılarından biri haline dönüşmüş, okullarımızda Türkçe konuşamayan çocuklarımıza yönelik uygulanacak eğitim stratejisinin de belirleyicisi olacaktır.

Bizleri çalıştaya çağrı eden, öğretmenlerimizle data ve deneyimlerini paylaşan Türk Dil Kurumu ve bağlı bulunmuş olduğu Yüksek Kurumun tüm yönetici ve eğitimcilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu ilişkilerin gelişmesini ve ilerlemesini elde eden KKTC Ulusal Eğitim Bakanımızı, bürokratlarımızı ve öğretmenlerimizi de kutlama ediyorum” ifadelerini kullandı.