Polisten sürücülere uyarı…

Polisten sürücülere uyarı…

Her iki maratona da Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı start verdi.

21 kilometre kategorisinde toplamda 62 adam ve 13 hanım koşucunun katılmış olduğu maratonda, 18-29 yaş, 30-39 yaş, 40-49 yaş, 50-5 yaş ve 60+ olmak suretiyle 6 değişik yaş kategorisi ile genel klasman kategorisi bulunuyor. 

ltb-maraton-10-km-start-verildi-haber--2-

KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 21 kilometre maratonu 07.00’de, 10 kilometre maratonu ise 07.30’da başladı.

ltb-maraton-21-km-start-verildi-haber--4-

Çipli sistem ile elektronik ölçüm

Şimal Kıbrıs’ta ilk kez IAAF ve AIMS tarafınca internasyonal olarak onaylanmış maraton olan Lefkoşa Maratonu’nda bu yıl da yarışmacıların parkur derecelerini belirlemek için internasyonal atletizm yarışmalarında kullanılan çip sistemi gene devrede olarak. Çipli sistem yardımıyla elektronik ölçüm sistemleri, yerdeki halı antenler vasıtasıyla, üstünden geçen her çipin verisini algılar ve zamanı saniyenin yüzde 1’i hassasiyetiyle veriyor. Bu teknoloji, bir tek başlangıç ve bitiş konumundaki zamanlamayı vermekle kalmayıp, çeşitli mobil teknolojiler vasıtasıyla gereksinim duyulan her ara mesafede de dereceleri anında ana netice tasnif merkezine ulaştırabilme kabiliyetine haiz.

maraton-ek-foto-1--7-

10 kilometre

10 kilometre kategorisinde toplamda 187 adam ve 61 hanım koşucunun katılmış olduğu maratonda, 18-29 yaş, 30-39 yaş, 40-49 yaş, 50-5 yaş ve 60+ olmak suretiyle 6 değişik yaş kategorisi ile genel klasman kategorisi bulunuyor. 

maraton-ek-foto-1--4-

KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde düzenlenen maratonda 4 km için start saat 10.30’da verilecek.

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği üyesi 10 fizyoterapist maraton esnasında ve sonrasında koruyucu fizyoterapi şekilleri ve sakatlıklar olması durumunda spor fizyoterapisi uygulaması için orada olacak.

ltb-maraton-21-km-start-verildi-haber--6-

Maraton Sıhhat sponsoru Elite Hospital tarafınca maraton süresince ihtimaller içinde acil durumlar için ambulans hazır olacak.

LTB’den meydana getirilen açıklamada maraton süresince tüm kategoriler ve etkinlik tamamlana kadar Lefkoşa’da bulunan ve belirtilen güzergahları kullanacak yurttaşların görevlilere, işaret ve işaretçilere uymaları istendi.

ltb-maraton-10-km-start-verildi-haber--5-