Sendika Başkanı Selma Fiil yapmış olduğu yazılı açıklamada, bırakım kararının, “Türkçe bilmeyen öğrencilere kurs verecek uzman personelin sağlanmaması, müdür ve muavin tayinlerinin yapılmaması” üstüne alındığını kaydetti.

Bekirpaşa Lisesi’nde müdür ve muavin nakli yapılmadığından lisenin müdürünün bulunmadığını, tüm yükün 3 muavinin üstünde bulunduğunu kaydeden Fiil, ek olarak okulda Türkçe bilmeyen 200 civarı öğrenciye ek olarak Türkçe bilmeyen 80 öğrencinin daha kayıt yaptırması için Bakanlık’tan baskı yapıldığını ileri sürdü.

Bugün de bırakım yapılmış oldu 

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi'nden geniş çaplı temizlik çalışması

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi’nden geniş çaplı temizlik emek harcaması

Fiil, söz mevzusu gerekçelerden dolayı bugün bırakım yapıldığını, bırakım sonrası Ulusal Eğitim Bakanı ile okulun edebiyat öğretmenlerinin Türkçe bilmeyen öğrencilerle hakkında bir görüşme yaptığını ve bu görüşmede söz mevzusu öğrenciler için Türkçe kurs verebilecek uzmanlardan destek alma ve kurs sağlama sözü alındığını kaydetti.

Mevzu hakkında Bakanlığın adım atması icap ettiğini ifade eden Fiil, yönetimsel personelin grevde olmasının yeni kayıt yaptırılamayacağı anlamı taşıdığını da belirtti.