Bugün Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ve ekibinin yanı sıra Türkiye’den Informasyon Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Mert Özarar, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürü Yakup Tekin, Genel Müdür Yardımcısı Ömer İyigün, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nihal Saltık Tuğran, Gömü ve Maliye Uzmanları Koray Pirçekli, İbrahim Erbaş ile Proje Koordinatörü Serkan Yıldızhan yer aldı. 

Ek olarak, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Burak Şoföroğlu, Gömü ve Muhasebe Dairesi Müdürü Sezai Emre, Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Sümer Kızıldere, Devlet Emlak ve Araç-gereç Dairesi Müdürü Yusuf Kenan Yeşilleme ile Hususi Kalem Müdürü Kamil Ağçabay hazır bulunmuş oldu. 

Ersin Tatar, Kanal T'nin satışı ile ilgili ilk kez konuştu: Bu ekonomik koşullarda...

Ersin Tatar, Kanal T’nin satışı ile ilgili ilk kez konuştu: Bu ekonomik koşullarda…

BEROVA
Maliye Bakanı Özdemir Berova kabuldeki konuşmasında,  ülkedeki kamu otomasyon sisteminin daha verimli emek harcaması gerektiği bilinciyle göreve geldiği ilk günden bugüne bürokratları ve bilişimcileriyle bu mevzuda yoğun bir mesai harcadıklarını hatırlattı. 
Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Gömü ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmede de mevzunun gündeme taşındığını, Türkiye Gömü ve Maliye Bakanı Şimşek’in de hassasiyeti ile bugün iki ülke üst düzey teknik ekibinin KKTC’de bir araya gelmiş olarak ortaklaşa iş içinde çalışmasının, Kamu Mali Yönetim Bilişim Altyapısını güçlendirme yönünde atılan adımın kıvanç verici bulunduğunu belirtti. 
Bakan Berova, Maliye’nin Anayasası konumundaki, Kamu Mali Yönetim ve Denetim Yasası’nın vatanımızda de 2019 senesinde yaşam bulduğunu, bu yasa tahtında ilk kez bu yıl, Merkezi Devlet Bütçesini Meclise sunduklarını kaydederek; “Kamu Mali Yönetim ve Denetim Yasası ve onun getirmiş olduğu Bütçe Disiplinini elbet oldukca önemsiyoruz” dedi. 

GÜRKAN 
Muhasebat Genel Müdürü Dr. Nazmi Zarifi Gürkan da konuşmasının başlangıcında, KKTC’nin 40. Yılını kutladı; “Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” dedi. Arkasından Türkiye Cumhuriyeti Gömü ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in selamını iletti. 
Gürkan, gerçekleşen görüşmeler ışığında, iki ülke bakanlıklarının üst düzeyde ve alt takımlar de oluşturarak ortaklaşa iş içinde emekler yaptıklarına dikkati çekti. 
Kalkınmanın sürdürülebilirliği, ekonomik başarıların kalıcı olmasında kamu mali yönetiminin etkin ve ekonomik bir halde işlemesinin önemine vurgu meydana getiren Muhasebat Genel Müdürü Dr. Nazmi Zarifi Gürkan; “Kamu Mali Yönetim Sistemi’nin kurgusu, yapısı, bütçenin hazırlanması, uygulanması, tüm mali işlemlerin muhasebeleştirilmesi, bunların raporlanması bununla birlikte sonuçlarının izlenmesi ve denetime hazır hale getirilmesi Kamu Mali Yönetim Sistemi’nin başarısı açısından oldukça ehemmiyet arz ediyor” dedi.