Maliye Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu heyetini kabul etti. 

Ünal Üstel, Ecevit'i andı...

Ünal Üstel, Ecevit’i andı…

YÜCETÜRK
Kabulde söz alan Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, federasyona bağlı altı derneğin temsilcisi olarak bu ziyareti gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 

KKTC’de yaşayan engelli vatandaşların, gerek eğitim, sıhhat, rehabilitasyon ve gerekse istihdamı mevzusunda yaşadıkları bir ekip sorun ve taleplerini dile getiren Yücetürk, konuşmasının sonunda ise, federasyonun, talebini içeren dosyayı Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya sundu. 

BEROVA

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu gerçekleştirdiği ziyaretten büyük bir sevinç duyduğunu dile getiren Maliye Bakanı Özdemir Berova, Federasyonun emekleri ve bugüne dek verdiği hizmetleri de takdirle karşıladıklarını belirtti. 

Bakan Berova, engelli bireyler mevzusunda gerek Başbakan Ünal Üstel, gerekse hükümetin oldukça kırılgan olduğuna işaret ederek, engelli bireylerin karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Milletvekili seçildiği günden bugüne dek, hususi gereksinime gerekseme duyan vatandaşlar için Meclis’te bir ekip düzenlemelerin yapılmasına katkı sağlamanın da mutluluğunu yaşadığını dile getiren Maliye Bakanı Özdemir Berova,  bunların içinde; ‘Hususi Eğitim Yasası, hususi sektörde işverenlere engelli istihdamını teşvik edici yasaların hayata geçirilmesi ve vasıta alımlarında kapsamları da genişletmek suretiyle iyileştirici önlemler alınması’ konularının yer aldığını kaydetti. 
“Elbet ki hepsi arzu ettiğimiz sonuçlara ulaştığımız anlamına gelmiyor. Bu mevzuda daha geniş kapsamlı,  iyileştirici adımları daha da ileriye götürebilme adına hassasiyetimiz ve çalışmalarımız devam ediyor”  şeklinde konuştu.