DOLAR
32,3680
EURO
34,6466
ALTIN
2.380,69
BIST
10.188,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

KIBRIS Gardiyanlar Birliği: Şartlı Tahliye Kurulu siyasal baskıdan arınmış konuma getirilmeli

KIBRIS
                                        Gardiyanlar Birliği: Şartlı Tahliye Kurulu siyasal baskıdan arınmış konuma getirilmeli
05.11.2023 23:14
3
A+
A-

[ad_1]

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Genel Sekreteri Asım Kamacı, Şartlı Tahliye Tüzüğü’nde meydana getirilen değişim dolayısıyla yazılı bir izahat yapmış oldu.

Kamacı, Şartlı Tahliye Kurulu’nun hangi şartlarda ortaya çıktığını açıklayarak, “Şartlı Tahliye Kurulu tüm gelişmiş ülkelerde olduğu şeklinde bizim vatanımızda de aşırı kalabalıklaşan cezaevlerini boşaltmak ihtiyacına binaen uygulamaya alınmıştır. Eski yıllarda, cezaevine ilişkin internasyonal kongrede bir infaz şekli olan şartlı tahliyenin ceza hukuku prensiplerine aykırı olmadığı, mahkumiyete zarar vermediği ve hem cemiyet hem de suçlu açısından avantajlar getirmiş olduğu vurgulanmıştır. Şartlı tahliyenin uygulanmadığı zamanlara kıyasla bu zamana kadar geçer sürede şartlı tahliyenin cezaevine pozitif yönde yansımaları olmuştur” dedi.

Şartlı tahliyenin uygulanışı açısından ara sıra hastalıkların tüm kesimlerce dile getirildiğine dikkat çeken Kamacı, “Şartlı tahliyenin gerçekleşmesi için en mühim şart hükümlünün infaz kurumundaki süreyi iyi halli olarak geçirmesi olmalıdır. Şartlı Tahliye Kurulu siyasal baskıdan derhal arınmış konuma getirilmelidir. İçeride gözlem kurulları oluşturularak iyi halin tanımı net ve açık maddelerle belirlenmelidir” ifadelerini kullandı.

Kamacı, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.