Cumhurbaşkanı Tatar, Bak'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Bak’ı kabul etti

Berova burada, T&T Havalimanı İşletmeciliği yetkilileri ve gümrük çalışanlarından teknik ve fiziki altyapısının son durumu hakkında detaylı data aldı.

Maliye Bakanlığından verilen bilgiye nazaran, binanın yapımı tamamlanan bölümlerini gezen Bakan Berova, görmüş olduğu eksikliklerin bir an ilkin giderilmesi için yetkililere yönerge verdi.

Berova ek olarak, kargo binasında yerini alan, ithal ve ihraç edilecek soğuk zincire doğal olarak ilaçlar, besin maddeleri, et, balık ve süt ürünlerinin muhafazası amacıyla kullanılacak soğutucu dolapları da yerinde inceledi.

Özdemir Berova ziyareti sonrası yapmış olduğu açıklamada, yeni Ercan Havalimanı’nda, yeni gümrük, kargo binasının açılabilecek duruma geldiğini görmekten son aşama mutlu bulunduğunu belirterek; “Ercan Havalimanı’nda yer edinen yeni gümrük ve kargo binamız, incelemelerimiz esnasında gözlemlediğimiz bazı eksikliklerde tamamlandığı takdirde, ortalama iki hafta içinde hizmet vermeye başlamış olacak. Tamamlandığında ise halkımız Ercan Havalimanı’nda son aşama modern ve çağdaş bir Gümrük, kargo hizmet binasına kavuşacak” dedi.

 Maliye Bakanı Berova’ya ziyaretinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Veysi Bozcan, Maliye Bakanlığı Bakanlık Müdürü Yusuf Ersoy ile Hususi Kalem Müdürü Kamil Ağcabay birlikte rol aldı.