Maliye Bakanlığından verilen bilgiye bakılırsa, Özdemir Berova görüşmede yapmış olduğu konuşmada KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerinin birçok ülkenin ilişkilerinden değişik bulunduğunu kaydetti.

KKTC’nin kalkınmasında Türkiye’nin desteğinin oldukca mühim bulunduğunu kaydeden Berova, yurt haricinde KKTC’nin tanınması için de son günlerde oldukca mühim adımlar atıldığını  kaydetti.

Hatipoğlu

İsmail İlhan Hatipoğlu da teknik heyetlerin verimli toplantılar gerçekleştirdiğini, gözden geçirme programının oldukca mühim parametreler içerdiğini, burada güzel mesafelerin alındığını sadece iyileştirilmesi ihtiyaç duyulan başlıkların da bulunduğunu söylemiş oldu.

Hatipoğlu, “Önümüzdeki dönemde daha etkili bir halde programın devamını ve fiil planındaki maddelerin gerçekleştirilmesini hep beraber başaracağız diye umut ediyorum” dedi.

İsmail İlhan Hatipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde olan imkân ve kabiliyetlerin KKTC’ye de aktarılması; ortak menfaatler doğrultusunda süratli bir halde mesafe alınabilecek alanların netleştirilmesinin öncelikleri bulunduğunu kaydetti.

3 doktor ve 3 eczacıya 3’er gün tutukluluk verildi

3 hekim ve 3 eczacıya 3’er gün tutukluluk verildi

Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Teknik Kurul Başkanı olarak ikinci periyodu bulunduğunu, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerine ve adaya hizmet etmekten büyük bir kıvanç duyduğunu da açıkladı.

Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ve KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay da hazır bulunmuş oldu.