Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maliye Bakanı Özdemir Berova, Özgür İş İnsanları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirdi.

Ahmet Savaşan Antalya'da “Sağlık Turizmi Nasıl Gelişir”i anlattı

Ahmet Savaşan Antalya’da “Sıhhat Turizmi Iyi mi Gelişir”i söyledi

Her insanın ortak hedefinin, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi bulunduğunun altını çizen Bakan Berova, ülkenin kalkınması ve istihdamın artması için hususi sektörün de teşvik edilerek desteklenmesi icap ettiğini belirtti. 

2024 bütçesini Bakanlar Kurulu’ndan geçirdiklerini, gelecek hafta Meclis’te görüşmelerin başlayacağını da kaydeden Maliye Bakanı Özdemir Berova, 2023 yılı bütçesinin ortalama iki katı bir bütçe hacmine ulaşıldığını, dolayısıyla gelirlerin artırılması, giderler açısından da sıkı bir bütçe disiplini ile 2024 yılını geçirmek zorunda olduklarını belirtti. 
Maliye Bakanı Özdemir Berova şu şekilde devam etti; “Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, peşinden yanı başımızda yaşanmış olan İsrail’in Filistin Halkı’na zulmü. Dünyada ve bölgemizde yaşananlar normal olarak ki başta enerji olmak suretiyle tüm metalarda bir artışa niçin oluyor. Bunun karşılığı da ülkede enflasyon olarak önümüze geliyor. Enflasyon içinde mali politikaları oluşturmak güç olsa da, halkın bizlerden beklentileri var. Başbakanımız Sayın Ünal Üstel, hem halkın bu enflasyon altında ezilmemesi, hem de iş insanlarımızın ülkeye yatırım yapmasına devam etmesi için iradeli bir duruş sergiliyor. Bizlerde buna bağlı olarak, elimizden gelen tüm gayretle onun gösterdiği hedefler doğrultusunda hem ekonomik, hem de icra politikalarını meydana getirmeye çalışıyoruz. Yoğun çalışıyoruz fakat bundan imtina etmiyoruz. Bu çetrefilli periyodu aşabileceğimize yürekten inanıyoruz” dedi. 

AVCI
Özgür İş İnsanları Derneği Başkanı Mevlüt Avcı da konuşmasında, Bakan Berova’ya yeni görevinde başarılar diledi. İş insanlarının yaşamış olduğu sıkıntıları paylaştı. 

“Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu zamanda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Yetkililerden de iş insanlarımızın problemlerine duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.