Ombudsman Varol, Ombudsmanlar Birliği 3. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı

Ombudsman Varol, Ombudsmanlar Birliği 3. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Salih Direktör gerçekleştirdikleri ziyarette, Bakan Berova’ya derneğin çalışmalarını aktardı. 

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı, Kıbrıs’ta verilen varoluş mücadelesinin gelecek genç nesillere aktarılması, tarih bilincinin güçlendirilmesi ve geleceğe ışık tutmasını amaçladıklarını kaydetti. 

BEROVA
Mücahitler ile bir arada bulunmaktan son aşama memnun bulunduğunu belirten Maliye Bakanı Berova; “Siz büyüklerimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayım. Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin doğuşunda Kıbrıs Türk Mücahidi’nin ortaya koyduğu savaşım ve emeğin oldukça büyük olduğuna dikkati çeken Berova; “Vatan toprakları için canlarını orta koyan kahraman Mücahitlerimize büyük bir vefa borcumuz var. Sizlere minnettarız. Biz bu felsefe içinde yetişen kişiler olarak bugün siz değerli ziyaretçilerimizin yardımıyla bu görevleri yapma imkânını buluyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki bu mücadeleyi verdiniz. İyi ki biz Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne haiz olduk” diye konuştu.