Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak zeka Avcı ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

BEROVA 
Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin, faaliyetlerini önemsediklerini belirten Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, derneğin ülkede fazlaca uzun senelerdir sürüş güvenliğini çoğaltmak, sürüş eğitimini daha ileriye götürmek adına okullardan adım atmak suretiyle birçok alanda hizmet verdiğini görmekten son aşama mutlu olduklarını kaydederek tüm yönetimi kutlama etti. 
Trafik kazalarının ülkenin kanayan yarası olduğuna dikkati çeken Bakan Berova, bunun birçok sebebi bulunmakla beraber sürücü hatalarından da kaynaklanıyor olmasının kendilerini üzdüğünü belirtti. 

“Lion Kids Fest” 6 Ekim’de

“Lion Kids Fest” 6 Ekim’de

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova; “Kıbrıs Türk Halkı’na bu şekilde ölümlü kazalar yakışmıyor. Bunu bir Bakan olarak değil, Kıbrıs Türk Halkı’nın bir ferdi olarak dile getiriyorum. Seferberlik içinde bunu aşmak hepimizin görevidir. Hataları önleyebilmenin en mühim yolu da eğitim ve devamlı uyarılardır. Trafikte hedefimiz kazasız günler, güvenli yollar ve trafik mevzusunda eğitilmiş bir cemiyet” diye konuştu. 

AVCI
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak zeka Avcı da, kabuldeki konuşmasında ilk olarak Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya görevinde başarılar diledi. Ek olarak, dernek faaliyetleri hakkında Bakan Berova’ya data sundu. 

Derneğin, kurulduğu günden itibaren ülkede trafik kazalarının en aza indirilmesi, can ve mal kayıplarının önlenmesi yönünde fazlaca yönlü emek harcamalar yaptığını ve halletmeye da devam ettiğini hatırlatan Avcı, bunlardan en önemlisinin Trafik Eğitim Parkı’nın kurulması ve işletilmesi bulunduğunu söylemiş oldu.  
Trafik eğitimin fazlaca mühim bulunduğunu dile getiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak zeka Avcı, trafik eğitiminin standardının yükseltilmesi icap ettiğini de belirterek bu mevzuda Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’nın desteğine gereksinim duyduklarını kaydetti.