Kamu Maliyeti Yönetimi ve Denetim Değişim Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesi onaylandı

Bu bölümde Kamu Maliyeti Yönetimi ve Denetim Değişim Yasa Tasarısının komitede ivedilikle görüşülmesi için oylama yapılmış oldu, ivedilikle görüşülmesi onaylandı.

Maliye Bakanı Özdemir Berova ilgili yasanın Maliye Bakanlığı açısından bir anayasa durumunda bulunduğunu beyan etti.

Suat Atun başkanlığındaki komitede bir komite üyesi olarak da bu yasanın yapılışında katkısı olan bir vekil bulunduğunu sadece maksimum seviye kurulması için meydana getirilen bu yasanın uygulama aşamasında bazı ergonomik problemler yarattığını kaydetti.

Esas olanın en kısa sürede bu yasanın gerekliliklerini uygulayabilmenin önünü açmak bulunduğunu dile getiren Berova, ergonomik uygulamada yaşanmış olan sorunların bu değişim tasarısıyla giderilmesinin hedeflendiğini beyan etti.

Berova 2025 yılı mevzusunun da komitelerde tartışılabileceğini dile getirdi.

İvedilik oy çokluğuyla kabul edildi.

– Para ve Kambiyo Değişim Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesi onaylandı

Öğrencileri kullanarak, haraç istedi! Yasaklı göçmen ilan edildi

Öğrencileri kullanarak, haraç istedi! Yasaklı göçmen diye deklare edildi

Sonrasında Para ve Kambiyo Değişim Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesi ele alındı. Mevzuyla ilgili informasyon vermek suretiyle kürsüye çıkan, döviz bürolarıyla ilgili ana kurallarda değişim yapılmasına gereksinim bulunduğunu dile getiren Bakan Berova bunun için yönetimsel para cezaları benzer biçimde cezaların eklenebilmesi için tasarının hazırlandığını söyledi.

İlgili yasada harçların ve öteki unsurların ödenme tarihinin ocak bulunduğunu özetleyen Berova bu vesileyle Ocaktan ilkin bu değişikliğin yapılmasının yeni yılda yeni harçların uygulamaya konmasının sağlanabileceğini belirtti. İvedilik oy birliğiyle kabul edildi.

Peşinden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Içinde Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişim Yapılmasına Dair Anlaşmaya İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı’nın, Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Meydana getirilen Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Değişim Yasa Tasarısı’nın, Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Meydana getirilen Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması (Değişim) Yasa Tasarısı’nın, Sivil Havacılık Güvenlik Yasa Tasarısı’nın, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Öteki Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Önerisi’nin ve Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Öteki Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişim No:3) Yasa Önerisi’nin bugünkü görüşmede görüşülmesine ilişkin tezkereler oy birliğiyle kabul edildi.