Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur’un misafiri olarak ülkede bulunan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Canpolat ve beraberindeki kalabalık heyeti kabul ederek görüştü.

BEROVA

Gardiyanoğlu'ndan Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu'na destek

Gardiyanoğlu’ndan Uyuşturucuyla Savaşım Komisyonu’na destek

Kabuldeki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti ile Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sarsılmaz bağların her daim kuvvetli olduğuna vurgu meydana getiren Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, bunun sivil cemiyet örgütlerinin birbirleriyle gerçekleştirdiği iş birliği temaslarının gelişmesine vesile olmasından son aşama sevinç duyduğunu dile getirdi.

Maliye Bakanı, emlak sektörünün KKTC’de geçtiğimiz seneler içinde oldukca süratli gelişen, en mühim sektörel alanlardan bir tanesi olduğuna dikkati çekti. Bu alanda mevzuatta bazı eksiklikler olması sebebiyle de problemler yaşandığını, bundan dolayı yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi adına hükümetin çalışmalarının bulunduğunu söylemiş oldu.

Maliye Bakanı olarak vergi açısından bakmış olduğu süre, gayrimenkul alanında adil vergi toplamanın mühim bulunduğunun altını çizen Berova, vergide adaletin sağlanması açısından mevzuatta yapılacak düzenlemeler ile hem devletin gelirlerinin artmasına, hem de sektörün daha tertipli etkinlik göstererek gelişmesine vesile olacağını kaydetti. 

SUNGUR

Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur da konuşmasında, ülkede emlak sektörünün canlanması, bununla birlikte ödenecek vergilerle devletin de gelirlerinin artması adına çalıştıklarını söylemiş oldu.

CANPOLAT

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Canpolat ise yoğun programı içinde kendilerini kabul ederek görüşen Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya teşekkür etti.

30 kişilik kalabalık bir heyetle KKTC’de bulunduklarının altını çizen Canpolat, emek harcamaları hakkında data verdi.

İşini hakkıyla meydana getiren meslektaşlarının KKTC’ye yatırım yapmak istediğini, bu anlamda alınacak vergilerden hiçbir sorun yaşamayacaklarının da güvencesini veren Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, sadece adada gayrimenkul sektöründe yasal güvenceye gereksinim duyduklarını belirtti.