İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü olarak 4 Eylül itibarı ile göreve atandığını dile getiren Prof. Dr. Murat Sarı, bu çerçevede, KKTC’nin güzide kurumlarını ziyaret ederek, yeni dönemde yürütülmesi ihtiyaç duyulan projeler mevzusunda düşünce alış verişinde bulunduklarını belirtti. “Bizleri kabul etme nezaketinizden dolayı Sizlere hem şahsım, hem de kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda siz değerli üyelerimizin giderek artan desteğinizi yanımızda hissedeceğimizden hiçbir şüphemiz yok” dedi. 

BEROVA 
Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova da, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörlük makamına atanan Prof. Dr. Murat Sarı’ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi.

Ülkemiz coğrafyası ve jeopolitik konumu dolayısıyla, ağır endüstri türü yatırımların yapılmasına uygun olmadığını bu yüzden, Turizmin derhal akabinde Yükseköğrenimin ülkemizin ana lokomotif, ekonomik aktörlerinden bir tanesi olduğuna işaret eden Maliye Bakanı, yükseköğrenim alanı içinde marka değerlerin önemine işaret etti. 

Yarından itibaren yağmur bekleniyor...

Yarından itibaren yağmur umut ediliyor…

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova; “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de bu anlamda bizim marka kıymeti olarak üstlerde gördüğümüz değerlerimizden bir tanesi. Anavatan Türkiyemizin en köklü, en elit üniversitelerinden bir tanesi olan İTÜ’nün adamızda İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkesinin olması gurur deposu. İnşallah sizin Rektörlüğünüz döneminde İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri hızla gelişme gösterir ve bu gelişme neticesi içinde de ülkemize oldukça yararlı, oldukça hayırlı katkılar elde etmiş olmuş olursunuz. Ebette bu süreçte bizlerde, sizlere her türlü desteği de vermeye hazırız” dedi.