-CANLI AKTARIM / Pelin Yükselay

Sibel Tatar, “Sıfır atık küresel taahhüdü” imzaladı

Sibel Tatar, “Sıfır atık küresel taahhüdü” imzaladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Filiz Besim, KKTC Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sıhhat Bakanlığı içinde imzalanan protokolü eleştirdi, ‘bu protokol ülkede sağlığın çöktüğünün resmidir’ dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Besim, sağlıkla ilgili tüm birimlerin ve tüm konuların protokolde bulunduğunu belirterek, ‘Sayın Bakanı herşeyi Türkiye yapacaksa, siz ne yapacaksınız?’ diye sordu. 

Besim, mevzuyla ilgili sözlerine şöyleki devam etti:

“Siz Sıhhat Bakanlığı’nın tüm vazife ve sorumluluklarını Türkiye’ye verdiniz. Bizim iş gücümüz, beyin gücümüz var. Niçin devletimizde bu kapasite varken, herşeyi Türkiye meydana getirecek? Peki sizler ne yapacaksınız? Gerçek yöneticilik, doğru sıhhat sistemini kurmaktır. Bu protokole nazaran sorumluluklarınızı attığınız görünüyor.”

İlaç ihaleleri… “Elden ihale yapmak ne demek?”

İlaç ihaleleriyle ilgili de konuşan Besim, 150 milyonluk bir ihalenin zarf usülü ile elden yapıldığını belirterek, ‘bu ülkede Merkezi İhale Komisyonu var. Siz ne yapıyorsunuz?’ diye sordu. Bir başka 200 milyonluk ilaç ihalesinin de Türkiye’de çıkıldığını belirten Besim, ‘burada bir fazlaca köklü depomuz var. Onları bir kenara ittiniz ve Türkiye’de ihaleye çıktınız. Bu gelecekte büyük sıkıntılar yaratır. Bu kabul edilemez. Bu ülkenin insan kaynaklarını ve sermayesini fazlaca ciddi şekilde dinamitliyorsunuz. Bunu yapmayın’ diye konuştu. 

Reçete yolsuzluğu… Besim: Sistem kırılgandı ve bu belliydi

Reçete yolsuzluğu ile ilgili de konuşan Besim, sistemin kırılgan olduğu belliydi diyerek, buna karşın beklendiğini ve hekimlerin itibarını yerle bir edecek şekilde mevzunun patlak verdiğini belirtti. Hastaların mağdur bulunduğunu dile getiren Besim, bu sorunların bir an ilkin çözümlenmesi icap ettiğini kaydetti.