DOLAR
32,2083
EURO
34,7267
ALTIN
2.448,07
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Breeze İskeledeki Katliam’te Mavideniz cinayeti yargıda: Kan donduran detaylar

Breeze İskeledeki Katliam’te Mavideniz cinayeti yargıda: Kan donduran detaylar
23.08.2023 23:34
11
A+
A-

İskele’de Breeze isminde mekanda dövülerek öldürülen 29 yaşındaki Hüseyin Mavideniz cinayetiyle ilgili tutuklanan 2 zanlı M.Y. ve D.Ö.A geniş güvenlik önlemleri altında tekrardan mahkemeye çıkarıldı.

“Adam öldürme”, “ciddi darp”, “vahim zarar” suçlamasıyla erken saatlerde İskele Kaza Mahkemesi’ne getirilen zanlılar hakkında 8 gün tutukluluk sonucu alındı.

Davanın görüşüleceği İskele Kaza Mahkemesi bahçesinde, onlarca Çevik Kuvvet ekibi de hazır bekledi.

Polis, Mavideniz cinayetiyle ilgili kan donduran detayları mahkemede aktardı. Olayın ülkede infial yarattığını söyleyen Müfettiş Muavini Gürkan Kemaneci, ‘huzursuzluk çıkardığı’ sebebi öne sürülerek zanlı M.Y’nin sağ eliyle Mavideniz’in yüzüne bir yumruk attığını, Mavideniz’in başını zemine vurmasının arkasından, zanlı D.Ö.A’nın da ayağı ile yerde yatan Mavideniz’in bir kez sağ koluna, iki kez de başına vurarak ölümüne sebebiyet verdiğini deklare etti.

Kamera kayıtlarının incelendiğini, eşkalleri belirlemek için çalışmaların yapıldığını dile getiren Kemaneci, vakaya karışan 15 ismin tespit edildiğini, bu kişilerden ifade alındığını kaydetti.

Kemaneci, zanlı M.Y’e ilişik cep telefonunun PGM data incelemeye gönderildiğini de söylemiş oldu.

Mavideniz’den alınan doku örneklerinin bir kısmının Lefkoşa Devlet Hastanesi pataloji servisine gönderildiğini aktaran Kemaneci, bir kısmının ise Türkiye’ye gönderileceğini dile getirdi.

Kemaneci, her iki zanlının Barış Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden kontrolden geçirileceğini deklare etti.

Duruşma esnasında Mavideniz’in yakınları mahkeme bahçesine gelmiş olarak, yaşananlara tepki gösterdi, ‘hakkaniyet’ çağrısı yapmış oldu.

Öte taraftan vakayla bağlantılı “darp” ve “vahim zarar” suçlamasıyla tutuklanan H.Y ve C.G’de mahkemeye çıkarıldı, yargılanıncaya kadar 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

Kan donduran detaylar…

Müfettiş Muavini Gürkan Kemaneci, mahkemede vakayla ilgili informasyon verdi. Kemaneci, 10 Ağustos’ta saat 03.20’de İskele’de etkinlik gösteren Breeze isminde disko içinde huzursuzluk çıkardığı sebebi öne sürülerek zanlı M.Y’nin sağ eliyle Mavideniz’in yüzüne bir yumruk attığını, Mavideniz’in başını zemine vurmasının arkasından, zanlı D.Ö.A’nın ayağı ile yerde yatan Mavideniz’in bir kez sağ koluna, iki kez de başına vurarak ölümüne sebebiyet verdiğini deklare etti.

 

Olay yerinde yaşamsal bulguya rastlanmadı”

Olay yerine gelen esenlik ekiplerinin Mavideniz’e yaptıkları kontrolde yaşamsal bulguya rastlamadıklarını ifade eden Kemaneci, Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Mavideniz’in yaşamını kaybettiğinin anlaşıldığını söylemiş oldu.

 

Zanlı M.Y gönüllü ifade verdi

Kemaneci, güvenlik kameralarından meydana getirilen incelemede, zanlıların Mavideniz’i ağır suretle yaralayıp, ciddi şekilde darp ederek ölümüne sebep olduklarının görüldüğünü kaydetti.

Zanlıların aynı gün tutuklandığını dile getiren Kemaneci, zanlı M.Y’nin gönüllü ifade verdiğini bir tek zanlı D. Ö.A’nın vakayla ilgili ifade vermediğini söylemiş oldu.

 

215 promil alkol…

Kemaneci, soruşturma kapsamında zanlı M.Y’den kan örneğini alındığını bir tek zanlı D.Ö.A’nın kan örneği vermeyi reddettiğini deklare etti, zanlı D.Ö.A’nın 215 promil alkollü bulunduğunun tespit edildiğini deklare etti.

Kemaneci, zanlıların evlerinde meydana getirilen aramada vakada giyindikleri giyim ve ayakkabıların bulunarak, emare alındığını söylemiş oldu.

 

“Öldürücü nitelikli darbe…”

Vakada yaşamını kaybeden Mavideniz’e meydana getirilen otopside ölüm sebebinin öldürücü özellikte darbeye bağlı olduğu belirlendiğini aktaran Kemaneci, her iki zanlının 11 Ağustos’ta mahkemeye çıkarıldıklarını, haklarında 3’er gün tutukluluk sonucu alındığını belirtti.

Kemaneci, zanlı M.Y’den alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapıldığını dile getirerek, iddialarla ilgili telefon şirketleriyle görüşme gerçekleştirildiğini kaydetti. Mavideniz’den alınan doku örneklerinin bir kısmının Lefkoşa Devlet Hastanesi pataloji servisine gönderildiğini aktaran Kemaneci, bir kısmının ise Türkiye’ye gönderileceğini dile getirdi.

 

“15 isim belirlendi, ifadeleri alındı”

Kamera kayıtlarının incelendiğini, eşkalleri belirlemek için çalışmaların yapıldığını dile getiren Kemaneci, vakaya karışan 15 ismin tespit edildiğini, bu kişilerden ifade alındığını kaydetti.

Kemaneci, zanlı M.Y’e ilişik cep telefonunun PGM data incelemeye gönderildiğini de söylemiş oldu.

 

Olay infial yarattı”

Soruşturma kapsamında yeni adların ortaya çıktığını aktaran Kemaneci, zanlıların Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirilmesi gerektirme ettiğini belirtti. Kemaneci, olayın ülkede infial yarattığını söyleyerek, her iki zanlının 8 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

 

8 gün tutukluluk

Yargıç Şevket Gazi, her iki zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.