KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş tarafınca meydana getirilen yazılı açıklamada, Ulusal Eğitim Bakanı’nın BRT’deki bir programda “okullara yetersiz hela kağıdı ve temizlik malzemesi gönderdiklerini ve nüfusun arttığını itiraf etmiş olduğu, gönderilen sınırı olan malzemenin de  talebe ve çalışanlar tarafınca israf edildiğini, fazla kullandıkları için yetmediğini” söylediği kaydedildi.

Ulusal Eğitim Bakanı’nın asli görevlerini yerine getirmek yerine öğretmene, ailelere, okul yöneticilerine, sendikalara ve öteki bakanlıklara mesuliyet yıkmaya çalmış olduğu başka bir dönem olmadığının iddia edilmiş olduğu açıklamada, “Okulların iyi mi ayakta kaldığını, okulların işlerin yürüyebilmesi  için senelik 50 bin ile 500 bin TL içinde iyi mi bütçe oluşturduğunu sorgulamayan Bakan, okullara yetersiz gönderilmiş olduğu ve talebe başına senelik 1 tane bile değil yalnız 0,35 tane düşen hela kağıdının israf edildiğini iddia edebiliyor. Bu söylem utanç vericidir, bilinçsizdir ve iyi niyetli değildir” denildi.

Okulların %84’ünün etkinlik dersleri için mefruşatının; % 54’ünün derslik içi mefruşatının; % 76’sının temizlik malzemeleri ve A4 kağıtlarının; %57’sinin ecza dolabının; % 74’ünün faks makinesinin; % 65’inin fiber su deposunun; % 53’ünün fotokopi makinasının; % 68’inin klimasının; % 76’sında yangın söndürücünün yetersiz bulunduğunun vurgulandığı açıklamada, okulların klimalarının % 41’inin eski tip olduğu ve okulların % 46’sının oyun parkı bulunmadığı kaydedildi.

Üstel ile Yılmaz’ın görüşmesinin detayları belli oldu

Üstel ile Yılmaz’ın görüşmesinin bilgileri belli oldu

“Bu yetersizlik kimin eseridir?” diye sorulan açıklamada, “Ercan İşletmecisine 59 milyon euro silebilenler, ihalesiz akaryakıt ile Kıb-Tek’i milyonlarca euro zarara sokanlar, külliye ve tanrı bilim koleji yapımını saygınlık sayanlar, okulların düşmüş olduğu durumdan utanmıyor mu? Sayın Çavuşoğlu, okulların idamesi için kimsenin maaşlarından fedakarlık yapmasına, yükü paylaşmasına gerek yok, siz koltuktan feragat edin, eğitimin önünü açın” denildi.